Monday, September 15, 2008

Så kommer du til å tryne noe jævlig

Etter en slengbemerkning om kvaliteten på norsk film og bra-til-å-være-norsk-seksere i avisene fikk jeg nylig en reprimande fra en engasjert seer av norsk film. Da jeg gjerne innrømmer at mitt syn på norsk film er farget av Wam og Vennerød-vitsene i Åpen Post, starter jeg herved et nytt prosjekt: Nå skal jeg gi nyere norsk film den sjansen den fortjener. Som vanlig plukker jeg filmene mer eller mindre tilfeldig, og ser dem med minst mulig forkunnskaper. Rull film!

Tatt av kvinnen (2007): Lovende begynnelse - og så begynner dialogen. Ga opp etter: 10 minutter.

Fritt vilt (2007): Ooh, LotR-flying i fjellheimen. Tålbar dialog og ingen store jag-bort-faktorer, men formel-grøsser til minste detalj. Øksemorder i skummelt hotell, herregud da. Ga opp etter: 40 minutter.

Varg Veum - Bitre blomster (2007): Hvorfor gidder de å gjøre dette? (Skulle forresten ikke Varg Veum være bergenser?) Ga opp etter: 15 minutter

Switch (2007) - Karate Kid på snowboard, med Peter Stormare som mr Miyagi. Noen vil kalle det plagiat, jeg kaller det å stjele fra de beste. Ikke bra, men den første filmen så langt som lever. Så hele.

Lange Flate Ballær (2006) - WTF? Og det finnes en 2'er?! Ga opp etter: 4 minutter.

Reprise (2006) - Er det ikke nok at du er refusert, må du lage film om det også? Joda, er talent her, men det er lov å bruke det utenfor navlen. Ga opp etter: 14 minutter.

I del 2 i denne serien blir det, av filmtitlene å dømme, mer av det samme!

Labels: , ,

2 Comments:

At 16 September, 2008 21:31 , Blogger Esquil said...

vet du, dette er som jeg leser bøker. låner mange og gir opp ca 9 for hver jeg fullfører. forskjellen er at jeg ikke blogger det, kanskje syns jeg det er pinlig å avbryte bøker hele tiden. men det er jo bs.

bør egentlig begynne å skrive anmeldelser av ting jeg ikke har lest ferdig.

fritt vilt var jo ikke vanskelig å se ferdig da. men dialogen i norske filmer er stort sett smertelige greier å høre på, også i den.

 
At 16 September, 2008 21:51 , Blogger Bjørn Stærk said...

"kanskje syns jeg det er pinlig å avbryte bøker hele tiden. men det er jo bs."

Jepp. Og det finnes ingen bedre måte å karaktersette en film eller bok på enn å si om du gadd å fullføre den eller ikke. Forutsatt at du tør å si stopp når du går lei, og ikke leser/ser videre av pliktfølelse. Riktignok litt vanskelig å forlate en kinosal da. ;)

Bort med terningkastene. Erstatt med "dette var faktisk så interessant at jeg så/leste helt til slutten".

 

Post a Comment

<< Home