Hva ville du stemt i det tyske valget?

I dag er det føderalt valg i Tyskland. Akkurat som foran det norske valget kan tyske velgere ta valgtester på nettet. RTL har laget en på engelsk. Så nå kan vi altså alle finne ut hvor vi hører hjemme i tysk politikk.

Ta den her.

Selv havner jeg på Freie Demokratische Partei (FDP), som Wikipedia beskriver som “liberal, pro-business” og “marked by skepticism of public intervention and of socialist as well as socially conservative policies”.

Jeg har aldri hørt om dem. Men det høres ikke så dumt ut. De framstår litt som den tyske motsatsen til Venstre, bare langt mer markedsliberalt. Et eksempel til etterfølgelse.

Nå må jeg finne noen andre slike tester. Dette er jo den perfekte nøkkelen til å forstå politikk i andre land.

Link via politikk.biz.

2 thoughts on “Hva ville du stemt i det tyske valget?

  1. Olav A. Øvrebø

    Jeg vil nok heller si at FDP ligner på et imaginært Høyre uten den konservative tradisjonen, altså et mer rendyrket liberalistisk Høyre. Men nå er det vanskelig å sammenligne partier over landegrensene – ulike politiske tradisjoner osv. Og noen Venstre-trekk kan man nok finne. FDP har for øvrig vært fleksibelt nok til å inngå koalisjon både med kristeligdemokratene og sosialdemokratene. På Europabloggen.no skriver vi en del om Tyskland og tysk politikk.

  2. Bjørn Stærk

    “På Europabloggen.no skriver vi en del om Tyskland og tysk politikk.”

    Den har jeg ikke sett før. Nødvendig tiltak!

Comments are closed.