Har vinden snudd i alkoholdebatten?

Svein Tore Marthinsen skriver at vinden har snudd i alkoholdebatten: Nå støtter folk opp om strenge reguleringer.

Siden han selv er tilhenger av disse strenge reguleringene er det ikke så rart at han mener at dette har skjedd fordi argumentene for det er så vanvittig gode.  Men jeg er nysgjerrig på premisset her: Stemmer det virkelig at mange har skiftet mening?  Det eneste han underbygger påstanden med er at FrP ikke roper så høyt om alkohol lenger.

Finnes det spørreundersøkelser om dette?  Kanskje er det bare debatten som har stilnet?  Det kan det isåfall være mange grunner til, f.eks. at reguleringstilhengerne klarte å stemple motstanderne som harry.

Selv merker jeg at engasjementet mitt mot alkoholreguleringer har sunket i takt med lavere alkoholforbruk og høyere inntekt, men jeg synes fremdeles det er forkastelig å gripe inn i folks liv på denne måten.  Dette handler ikke om alkohol, men om prinsipper, og prinsipper sitter gjerne litt dypt.  Det ville være feil å konkludere at, fordi jeg aldri skriver om alkohol, så synes jeg alkoholregulering er riktig.

Hva andre synes vet jeg ikke.  Og det tror jeg egentlig ikke Svein Tore Marthinsen gjør heller.

2 thoughts on “Har vinden snudd i alkoholdebatten?

  1. Svein Tore Marthinsen

    Nå var det stemningsskiftet på politisk toppnivå som var mitt utgangspunkt for artikkelen – ikke blant “vanlige” velgere. Men de målinger jeg har sett den senere, tyder på at mer restriktivitet bl.a. ift. skjenketider har meget god legitimitet i befolkningen: http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article2833088.ece
    http://www.arendals-tidene.no/index.cfm?event=doLink&famID=102677&frontFamID=38722
    http://www.actis.no/no/nytt_fra_rusfeltet/Hvorfor+kortere+skjenking%3F.9UFRrQ2R.ips

Comments are closed.