Wednesday, August 6, 2008

La den som har forstand regne ut dyrets tall

Å herregud. En av bloggerne bak Målmannen, som parodieres så brutalt av Lavmålmannen, er Lars-Toralf Storstrand. Vi har en .. forhistorie, Lars-Toralf og jeg. I Hitchhikers Guide to the Galaxy setter en karakter seg fore å personlig fornærme hver eneste person i galaksen. Han har en alfabetisk liste som han sakte men sikkert beveger seg gjennom. Jeg har også en slik liste, den består av én person, og det er Lars-Toralf Storstrand. I årene rundt 1990 var Lars-Toralf, som journalist i kristenkonservative Dagen, den fremste norske formidleren av den amerikanske satanrock-panikken. Jeg var en 10-12 år gammel gutt i et kristent hjem hvor Dagen var en primær nyhetskilde. Jeg leste Lars-Toralfs artikler om sataniske baklengsbudskap og okkulte konspirasjoner (i krigstyper! mot sort bakgrunn!) med samme iver som jeg tolket bibelske endetidsprofetier. Selv kristenrocken var en djevelsk musikkart, og om du lyttet til heavy metal kunne du bli besatt av demoner. Ikke så rart, derfor, at jeg gjemte meg på do da en i klassen tok med Iron Maiden til musikktimen i femte klasse. Jeg hadde ikke hørt metal før, og da Number of the Beast fyllte klasserommet var det som det hadde åpnet seg en port inn i Helvete. Nå tok det bare et par år før uimotståelige riff og rytmer overvant Satan-frykten, men jeg har nå altså denne listen med ett navn på. Jeg vet at det er smålig, men nå som våre veier atter krysses ønsker jeg å si følgende: Du er en dust, Lars-Toralf Storstrand. En ordentlig, ordentlig dust. Takk, det var alt.

Labels:

5 Comments:

At 06 August, 2008 18:29 , Anonymous Lavmålmannen said...

Mot dumskap kjemper selv guder forgjeves. (Schiller)

 
At 06 August, 2008 19:00 , Blogger Vox populi said...

Jeg har sett verre "småligheter" enn dette, Bjørn. Etter å ha lest noen av Storstrands epistler, så går han selv ikke av veien med sterke karakteristikker av annerledes tenkende.

 
At 06 August, 2008 21:49 , Blogger Esquil said...

bra post! må si du er ganske mild når du skjeller ut folk.

tenkte jeg skulle få pengene tilbake nå, men ordtelleren min sier akkurat 256 ord. du tok deg til og med råd til å si ordentlig to ganger.

 
At 06 August, 2008 21:54 , Anonymous Bjørn Stærk said...

"ordtelleren min sier akkurat 256 ord"

Muwhaha.

 
At 06 August, 2008 22:29 , Anonymous Iversen said...

Enig med Vox. Det er nesten så man får lyst på en utskjelling selv, dette. Litt sånn kosenedrakking.

 

Post a Comment

<< Home