Monday, May 25, 2009

Valgkamp 2009 herved åpnet

Det er Stortingsvalg i år. Jeg liker valg - det er alltid fint å få bekreftet hvem som egentlig bestemmer - men jeg hater valgkampen i mediene. Planen i år er derfor å avholde min egen personlige valgkamp, ortogonalt med den andre.

Et av målene med valgkampen er å finne et parti å stemme på, noe jeg synes det er greit å gjøre så tidlig som mulig, (men ikke tidligere). Men først: partiene som ikke engang er oppe til vurdering.

RødtFor: Vi har prøvd kommunisme i resten av verden, så da kan vi like godt prøve det i Norge også. Kanskje det ikke blir sultkatastrofe denne gangen.
Mot: Jeg slipper neppe inn i partieliten, og må derfor stå i kø som alle andre.

Sosialistisk VenstrepartiFor: Tiden i regjering har avslørt dem som lydige sosialdemokrater.
Mot: Se neste parti.

ArbeiderpartietFor: Pålitelige administratorer som ikke gjør noe ugagn.
Mot: Sosialdemokratiet har oppnådd sine mål. Alt de har bygget som er verdt å ta vare på er ukontroversielt over hele spekteret, fra SV til FrP. Slipp til noen andre nå.

Kristelig FolkepartiFor: Deus vult.
Mot: Gud er død. Religion i politikk burde følge etter.

SenterpartietFor: Ren og skjær vrangvilje?
Mot: Alle sosialdemokratiets tåpeligste og farligste ideer samlet på ett sted.

Lesere som kan telle vil se at det nå gjenstår minst 10 aktuelle partier og lister. Ytterst observante lesere vil imidlertid innse at alle unntatt 3 av disse, (muligens enda færre), kun utgjør øvelser i lokal- og/eller ekstremdemokrati, og trygt kan avfeies.

Neste: Jakten fortsetter!

Labels: ,

1 Comments:

At 29 May, 2009 18:54 , Anonymous Bernt said...

Den summeringen stemmer ganske bra med mine holdninger også. Jeg ville ikke hatt noe imot et parti som er på samme sted som AP på den (utdaterte) høyre-venstre skalaen, men når det gjelder AP så har jeg noen problemer angående enkeltpersoner, angående LO, og angående at de mener de har en "rett" til å styre landet. Venter spent på fortsettelsen.

 

Post a Comment

<< Home