Tuesday, June 16, 2009

Om å få gjøre hva du vil med eiendommen din

FrP kastet ut liberalistene sine i 1994, men det har kommet til nye liberale stemmer siden. En av dem er Hanne Blåfjelldal, som skriver om byggeregulering og jordloven:
Jeg husker første gang jeg hørte om Jordlova. Jeg trodde det var en spøk. Var det virkelig en lov som bestemte at de som eier en eiendom ikke får dele opp eiendommen i to, og selge den andre delen? Jeg ble skikkelig sint da jeg fant ut at loven var ment alvorlig, og dette er nok den loven som fortsatt får meg til å bli mest illsint.
Dette er vanskelig å forklare, men jeg blir også oppriktig sint av lover som begrenser hva du kan gjøre med eiendommen din. Ikke fordi dette er et stort overgrep i seg selv. Det skjer annet i Norge som er verre. Det som provoserer er arrogansen. Det at myndighetene går inn på din eiendom og forteller deg hva du kan og ikke kan bruke den til.

Det er som å si hvilke bilder jeg skal henge opp på veggen. Ikke en voldsom forbrytelse, bare voldsomt frekt.

I fjor var det flere bloggere på høyresiden som syntes det var gøy å kunne ta Åslaug Haga på at hun hadde bygget brygge ved hytta si uten tillatelse. I stedet burde de sagt: "Dette er en fillesak. La henne være i fred - og forresten, la oss fjerne disse lovene."

Blåfjelldal ligger an til å komme på Stortinget. Men reguleringsiveren tror jeg har kommet for å bli.

Labels:

2 Comments:

At 24 June, 2009 17:25 , Blogger VamPus said...

For så vidt enig med deg i at Åslaug Haga-saken var en fillesak, men grunnen til at jeg godtet med over henne i bloggen min var nettopp fordi hun selv står for disse lovene - og bryter dem selv.

Jeg synes det faktisk er en vesensforskjell på moral og dobbeltmoral.

For øvrig burde lovene fjernes.

 
At 24 June, 2009 17:40 , Blogger Bjørn Stærk said...

Javisst, men jeg tro man kunne oppnådd mer ved å si: Dette viser hvor absurde disse lovene er. Det er ingen som tror på dem, selv de som støtter dem.

I stedet ble det mye "haha Åslaug er en hykler og lovbryter", hvor undertonen var at det var helt greit å ta henne på disse fillesakene. Hun er en hykler. Men det var enda viktigere å få frem at lovene var gale. Og det klarte man ikke.

 

Post a Comment

<< Home