Monday, July 13, 2009

FrP's valgkampstrategi

Fremskrittspartiets valgkampstrategi ser ut til å være å komme med medieuttalelser som provoserer favorittfiendene deres til å skjelle dem ut i media. Dermed får de framstå som det klare alternativet til dagens regjering, samtidig som de forsterker støtten både blant folk som er enig med disse uttalelsene og blant de som misliker kritikerne. Med litt flaks får man full pott, gratis og fritt for forpliktelser.

Jeg forstår hvorfor FrP gjør dette. Strategien er genial. Det jeg ikke forstår er hvorfor motstanderne deres hjelper dem.

Når FrP presenteres som det klare alternativet til den sittende regjering så vil de som ikke liker denne sympatisere med dem. De er det alltid mange av, uansett hvem som sitter i regjering. Og strategien med å demonisere FrP er på sitt fjerde tiår i å virke mot sin hensikt. Kjernevelgerne deres har tykk hud, og den voldsomme utskjellingen dytter vinglevelgerne deres i forsvarsposisjon.

En forklaring kan være at regjeringspartiene ønsker å skape kaos på høyresiden, eller at de gambler på at velgerne til syvende og sist ikke tør å stemme på FrP. Jeg tror det er overmodig.

FrP er en av mine kandidater i valget i år, men la meg allikevel komme med et råd til de som, av helt forståelige grunner, ikke ønsker et enda mektigere FrP fra høsten av: Hold kjeft. Ignorer dem. Demoniser noen andre i stedet. Don't feed the trolls. Gjør dem kjedelige.

Labels: ,

3 Comments:

At 13 July, 2009 20:53 , Anonymous Fredrik said...

Du har helt rett. Så langt har venstresiden bitt på agnet hver gang.

 
At 14 July, 2009 07:43 , Blogger Vox populi said...

Strategien til Frp er genial. Problemet er nemlig at de andre partiene ikke selv velger om de skal overse dem. Dersom de holder kjeft blir media pågåelige og vil ha svar på om partiene støtter Frps utspill.

Selv Høyre tør da ikke støtte de mest aparte utspill. Vi fikk et utrolig eksempel på dette i går i Dagsrevyen 21. Da gikk Olemic Thommessen og Per Kristian Foss ut mot Frps kulturutspill og asylsøkerpolitikk. Men jeg satt med hakeslepp da begge to svarte ja på intervjuerens finte om de da foretrakk Jens foran Jensen. Det er uansett feil svar fra en Høyrepolitiker. Så frykten for et ustyrlig Frp får H til å utslette seg selv.

 
At 14 July, 2009 10:19 , Blogger Bjørn Stærk said...

Ja, Høyre blir knust innimellom AP og FrP. Det hele ville gi mer mening hvis det var slik at regjeringspartiene egentlig så på Høyre som den store trusselen. Kanskje er det nettop de de gjør, men da tror jeg de stoler for mye på historien.

 

Post a Comment

<< Home