Jada, men hvor er det innvandrings_liberale_ partiet i Norge?

To FrP’ere har skrevet kronikk om den flerkulturelle trusselen mot Norge.  Så får vi det samme gamle: VG ringer opp Vigrid, og alle later som de er sjokkerte.  Selv var jeg fullt klar over at FrP har mange innvandringsfiendtlige politikere og velgere sist jeg stemte på dem.  Og jeg tror nok også samarbeidspartnerne deres i Høyre har kjent til dette en stund.  Det er ikke en stor hemmelighet.

Hvilket politisk parti du støtter handler, som mange andre relasjoner i livet, om hva du liker vs hva du kan leve med.  Jeg har slått meg til ro med innvandringsretorikken til FrP.  Jeg liker det ikke, men jeg kan leve med det.

Andre vurderer det annerledes.  Men jeg har et spørsmål til alle som nå går gjennom avstandsmarkeringsritualet: Hvor finner jeg egentlig det innvandringsliberale partiet i Norge?  Eller, for å unngå et oppbrukt ord: Partiet med en human og fornuftig innvandringspolitikk?

Alle partiene som i dag kritiserer Tybring Gjedde & Co har nemlig selv vært innom regjeringskvartalet i løpet av de siste tiårene.  Og det de har gjennomført der er i praksis FrP-politikk.  Det er en gradsforskjell, og en retorisk forskjell, men ingenting virkelig annerledes.  Det handler bare om vi skal stenge grensene mye eller enda litt mer.

Nå vet jeg egentlig ikke hvordan en human og fornuftig innvandringspolitikk skal fungere i praksis.  Og et slikt parti ville nok slitt ved valgurnene.  Men det ville iallefall gitt de harmdirrende FrP-kritikerne litt tryggere grunn under beina, og gjort denne debatten til noe mer enn en retorisk lek.

6 thoughts on “Jada, men hvor er det innvandrings_liberale_ partiet i Norge?

 1. KattenMaler

  Venstre?
  At frp kaller seg liberale er jo en vits i seg selv, dette er jo bare neo conservatisme basert på gamle tankeganger og fordommer som bare bidrar til å splitte befolkingen.
  De er liberale på de feltene som det passer seg, så “lang” går liberalismen dems.
  Hvis et forslag om ting som er lit fordom belagt så er de de første til å lukke seg, som homosexuelt ekteskap feks.
  Dette er i sterk kontrast til andre liberale politiske partier i verden.
  Invandrings politiken dems er jo bare et bevis at de er et populistisk parti som ikke klarer å holde seg sakelig i mange temaer og bidrar heller til svart maling og sterke overdrivelser når intergreringen i landet engentelig går ganske bra(72% har job innen et år feks).
  Man må rett ogselt tåle at Ali’s kulltur er forkjellig fra “vår” egen.
  Ytrings friheten betyr ikke bare at en kan si hva en vil, men også at andre kan si ting du er uenig med.
  De må tåle at andre praktiserer sine meneskerrettigheter også, jeg er åpen for å kritesere og forby DELER av kulturer som strider med meneskerettighetene, men ikke hele kulturen.
  Det blir helt useriøst når en angriper andre kulturer i fra å ytrykke seg i ytringsfrihetens navn, en ver med litt selvinsikt ser at det er hykeleri, man kan være så uenig man vill, men din ytringsfrihet er aldrig viktigere en noen annes ytrings friet.

  Jeg tror TG har kraftig misforståt flerkultur begrepet, det betyr ikke at du skall slutte å praktisere din, du må bare gota at andre har sin egen og har like mye rett til å praktisere sin, loven er lik for alle og ingen er fritat i fra det.

  For meg er det ganske “Disney” og tro at man kan skape et samfun der hvor alle har en kultur, og det minner meg mest om stalin og mao, alt annet en liberalt i alle fall.

  Men, det ser ut som med det norske systemet at parti som venstre aldri kommer til å ha ren flertals regjering, forige gang de var i regjering så var de i en koalisions regjering med et konservativt og et kristen konservativt parti, som på sin måte er en veldig demokratisk løsning men enn får ikke en “partiren” politik i slike regjeringer så vi kommer nok ikke til å se invandrings liberalisme i norge ennten du stemmer sosialistisk,liberalt eller konservativt etter som de store partiene har en tendens til å vise stor makt arogansse.

 2. Bjørn Stærk

  KattenMaler: “Venstre?”

  De skriver iallefall mye fint i partiprogrammet sitt. Men hva har de gjort konkret de gangene de har sittet i regjering? Dette er ikke et retorisk spørsmål – jeg bare lurer. Oppnådde de noe som helst på dette området, eller vurderte de det slik at det ikke var så viktig i forhold til de andre sakene sine, (og med hvilken rett kan de så heve seg over FrP?)

  Det som provoserer meg i denne debatten er at vi later som om retorikk er praksis. Det er i og for seg greit å diskutere “menneskesyn” også, men kan noen bare tørre å stikke hodet opp og si “Jess, nå skal vi bli et _reelt_ alternativ til den strenge innvandringspolitikken.” Og mene det. Og gjøre noe med det ved neste anledning.

  “og det minner meg mest om stalin og mao”

  Nei, det gjør det ikke. Altså, så fremt du ikke er totalt likegyldig til hvilke verdier samfunnet ditt bygger på, så vil du mene at det finnes noe det er fint at de fleste av oss er enige om. Spørsmålet er heller hvilke verdier dette er, og hva som eventuelt er en trussel mot dem. Veien er vanvittig lang derfra til å drepe millioner av mennesker. Det er total avsporing.

 3. KattenMaler

  Det er nok trygt å si at venstre fikk til omtrent det samme som SV år fått til i regjering, de holt tilbake “mørke” krefter i kfr og høyre men nei det fikk ikke gjort stort, og det er en av grundene til at sponheim i fjor ikke ville gå i regjering med frp, det ville ha vert et for stort sprang mellom partiene og naturlighvis FRP ville ha vist stor makt argogansse og jeg tror det er mer fornuftig for venstre og see seg til “venstre” i stenden når de blåe blir blåere, det er sun fornuft.
  Jeg har selv et håp At partiet venstre kan vokse seg større igjen nå som sponheim er ute av bildet
  Og igjen flate ut det norkse politikse landskapet hvor mindretalls regjeringer igjen blir en realitet.

  Fremend frykt har inget fast politisk ståsted så om han en er socialist,liberal eller konservativ har det pent lite å si, forksjels behandling er forskelsbenhandling er forkjells behandling er forkjelsbehandling er forkjelksbehnadling.
  Er jo selvfølgelig retorikken som jeg syntes er stalinistisk, i det øyeblikket man fåreslår å forhindre menesker i å praktisere sin egen kultur så man man faktisk tåle å bli sammelignet med andre personer i historien som har hat liten respekt for inviduel frihet, enten det er stalin eller lederen i vigrid.
  Jeg vet at FRP driver mye “leke politik”, men jeg prøver faktisk å ta utspillene dems på alvår så når jeg hører en slik ytring i fra et liberalt parti, så syntes jeg det er lit morsomt.
  Er jo typisk FRP og komme med slike utspill når det går dårlig på meningsmålingene, horvit det er en klok strategi eller ikke hvet jeg ikke, i dette tillfellet var det bare ren bullshit og et uprovosert angrep på fremed kultur og plaserer seg i offerrollen.
  Jeg syntes FRP generelt ikke er i posisjon til å forsvare norks kultur uansett, det er ikke norsk å svartmale for å få opermerksomhet, det er derimot ganske norsk å tenke logisk og politisk korekt, ikke eggelikør politik.
  Siv jensen har aldrig og kommer aldrig til å representere meg eller meste parten av det norske folk slik som hun “tror”, ikke når 78% av belfolkningen stemte på andre partier, det er bare en utopi som hun har oppfunnet.

  Jeg syntes selv invandrings politikken i norge er bra, så ja, dette er et alternativ til en “streng invandrings politik”, ikke prefect selfølgelig, men her i norge dømmer vi menseske alt for lett, romenske bander er et problem og må taes tak i,men det er da ingen grun til å ha fordommer til øst europerer som faktisk gjør en fantastisk jobb her i landed, elller blir det for politisk korrekt for a FRP velger?
  Realiteten er at norge er avhengig av arbeids invandrig og vi har ogsp obligasjioner til å hjelpe menesker i krigs herjede land.
  Når det kommer til flykktninger så er det faktisk slik at ca 1% av dem som kommer til europa, flesteparten ender opp i nabolandene, som oftest også er uland som egentelig ikke er i noen positjion til å hjelpe, men de gjør det meste det kan!
  Det er synn når vi har et liberalt parti som verkenvill hjelpe dem hit ELLER hjelpe dem der og gjemmer seg bakk unskyldninger som “det hjelper ikke” “pengene forsvinner i korupsjion”, det er en pasiv praksis og det er feigt.

Comments are closed.