Synes denne egentlig fungerer best som illustrasjon på hvorfor langsiktige fremtidsscenarier ofte ikke gir noe særlig verdi. Det jeg selv savner er iallefall noe annet: Optimister som kan peke på negative trenger her og nå, og pessimister som kan peke på positive trender her og nå. Ikke for å si noe om fremtiden, men for å vise at du ikke bare ser det du ønsker å se.
Innvandring kan gi økte spenninger, negative kulturelle endringer, og økonomiske utfordringer. Hvor galt kan det gå?
“Jeg har ikke sett noen diskusjoner, noen som har stilt spørsmål om holdbarheten i en påstand om at det faktisk er store muligheter for at Europa i en ikke altfor fjern fremtid kan havne i en borgerkrigslignende situasjon.”
Vel, du har jo Fjordman, da, som har drevet med akkurat dette i årevis. Hvis det er dystre bullshit-profeter Nygårdshaug savner, foreslår jeg han legger til side den politiske uenigheten, og tar en nærmere kikk på Fjordmans forfatterskap.
22/7. Jeg frykter at et spøkelse kan komme til å gjenoppstå. At det Europa vi ser i dag bare er begynnelsen.
Filmblogging: Liksomfeminisme, Benny Hill, og Leslie Nielsen, romkaptein.
Over-Exposed (1956, USA) I’m not saying it’s okay that Cleo Moore has to be exceptionally talented, hard-working, wise to the sneaky ways of men, and also ruthless, in order to make a c...
Den .. erm .. andre Drøm fra Disneyland. Som altså er helt fantastisk.
In July 1956, the five-member Barstow family of Wethersfield, Connecticut, won a free trip to newly-opened Disneyland in Anaheim, California, in a nationwide...
Filmblogging: Kommunistfrykt, Brigitte Bardot, og fjellklatring.
Storm Center (1956, USA) Bette Davis believes that her small-town library should have books of all kinds in it, including pro-Communist propaganda, even if it makes some people angry. It’s a ...
Klimaskeptikere, altså. Først er det halleluja over et tullete argument om at Al Gore ikke tror på global oppvarming, fordi han har et hus ved sjøen. Så ber jeg om å få anbefalt to gode, troverdige klimaeskeptiske bøker, som jeg lover å kjøpe umiddelbart, og da blir det stille. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151018132046998&set=a.466369261997.277852.721131997&type=1&theater¬if_t=photo_reply Men kanskje noen andre her kan anbefale noe?
“Ungdom uten innvandrerbakgrunn har i mindre grad sosial omgang med ungdom med innvandrerbakgrunn enn befolkningssammensetningen i de ulike bydelene tilsier. [..] Ungdom med innvandrerbakgrunn ser på seg selv mer som utenlandske enn norske. Dette gjelder i særlig grad for ungdom som innvandret til Norge etter fylte syv år, men også blant de som er født i Norge oppgir over halvparten at de tenker på seg selv som utenlandske. [..] Funnene i rapporten tyder på tendenser til sosial segregering blant ungdom i Oslo.”
Hensikten var å undersøke forskjeller og likheter mellom ungdom med og uten innvandrerbakgrunn innenfor områder som venner, familie, skole og framtidsplaner. Videre undersøkte vi hva som kunne forklare eventuelle forskjeller.
Kan ingenting om fotball, er ikke interessert. Så i årets EM-konkurranse på jobben har jeg veddet strengt i henhold til FIFA-rankingen, i troen på at de som tror de kan noe om fotball overvurderer kunnskapene sine. Og for å virkelig ydmyke dem har jeg satt opp Pele som toppscorer, Maradona som første målscorer, osv. Resultatet så langt: 1. plass, av 28. Fem kamper igjen, har begge semifinalistene så langt. Gode sjanser. Muwhahaha.
Min gamle mattlærer på gymnaset sa det slik: 'Ære være våre psykiatere, men i en rettssak har de ingenting å gjøre, dog kan de gjøre en god jobb etter at retten har sagt sitt om forholdet.' Eia var vi der!!
Aha, så det var der jeg lærte at Columbus oppdaget at jorden er rund! Tror jeg har lest begge disse bøkene.
En vennlig invitasjon til dere som er så sikre på hvem av psykiaterne i ABB-rettsaken som er mest troverdige, (og som derfor risikerer å bruke de neste 40 årene på å klage på dommen): Når dere går lei, er det mer enn nok plass blant oss som ikke forventer at det finnes klare svar på slike spørsmål.
- Spørsmålet om tilregnelighet er viktig for at rettsprosessen skal bli gjennomført på en rettferdig måte. Men det er ikke nødvendig for at vi skal forstå det terrorangrepet som rammet oss.
Adam Curtis om counterinsurgency. Se videoene, spesielt slutten av nr 5, hvor unge franskmenn rundt 1960 snakker om tortur og diktatur, og ikke er alldeles mot.
Online films, text and selected images from Adam Curtis, maker of The Power of Nightmares, The Century of the Self, The Mayfair Set, Pandora's Box, The Trap and The Living Dead.
Følg denne malen, så går det bra.
Question about your life. Introduction to a thematically related tragedy. Promise of hope. Over-simplified premise. Mention of a brain part and inadequately explained technology in the same sentenc...
På ett eller annet tidspunkt fikk Document Øyvind Strømmen i vrangstrupen, og han har blitt værende der siden. Jeg forstår meg ikke på det. Men bevares, ord som “høyreradikal” er ikke uproblematiske. Jeg heller mot at det er vanskelig å plassere all europeisk politikk innenfor ett og samme politiske landskap. Ord som “høyre” og “venstre” er relative til tid og sted, og stedene er for ulike til at de nødvendigvis betyr det samme over alt. Bedre å fokusere på de underliggende ideene. “Fascisme” er noenlunde enhetlig. “Høyreekstrem” er ikke.
Betyr ord som høyreradikal noe eller er det fortsatt noe av det mest alvorlige man kan betegne et menneske som? Det kan virke som det…
Norge er trolig det landet i Vesten der innvandring lønner seg minst. Likevel bør vi ikke si stopp.
Svarer i kommentarfeltet.
For Bjørn Stærk er jeg ”koseliberaler” selv om man vil stramme inn på innvandringsfeltet. Det han savner, som jeg ikke vil gi ham, er et kosebein til alarmistenes stammespråk.
Og der var den hos Aftenposten også.
Frihet kan ha en mørk side, og verden kan bevege seg i feil retning. Men det vil de koseliberale ikke tenke på, og leter isteden etter positive vinklinger på alle problemer. Klarest ser vi det i innvandringsspørsmålet.
Skriver hos Minerva om hvorfor jeg ikke stoler på koseliberale som ser oppsiden av alt - som den nye boken til Clemet. http://www.minervanett.no/de-koseliberale/
Frihet kan ha en mørk side, og verden kan bevege seg i feil retning. Men det vil de koseliberale ikke tenke på, og leter isteden etter positive vinklinger på alle problemer. Klarest ser vi det i innvandringsspørsmålet.
Filmblogging: Sint John Wayne, radioaktiv John Wayne, og gregoriansk filmmusikk.
The Searchers (1956, USA, Ford) I’ve heard it said that the anti-heroic tone of this movie, where John Wayne is almost as hateful and murderous as the Comanches who have kidnapped his niece, ...
Fascinerende kart over den økende rekkevidden til somaliske pirater, (fra Getting Somalia Wrong, tallene er dessverre ikke i fotballbanelengder).
Dagens minibokanmeldelser: My Guantanamo Diary og The Persian Night.
Mahvish Rukhsana Khan – My Guantanamo Diary (2008) Khan begins working as a translator for the lawyers of the detainees at Guantanamo because she believes that, although they may be guilty of...
Usikker på ytringsfrihetsaspektet her. Hvis du tar med arbeidsgiveren i tittelen din når du skriver offentlig, er det vel bare rettferdig at de har et ord med i laget om innholdet? Det er jo bare å la være å nevne dem?
Ytringsfrihet. Jeg kunne fått sparken for å skrive disse ordene. Isteden sier jeg herved opp min stilling for å gjenvinne full ytringsfrihet.
Synes Ayaan Hirsi Ali er god på sin egen bakgrunn, svak på verden ellers.
Bilde / Den brysomme kvinnen Ingen vekker større harme – og beundring – enn Ayaan Hirsi Ali. Kommentar …
I disse ulvetider hender det man faller over artige påstander om at “document tror at Statistisk sentralbyrå (SSB) manipulerer med tall, bortsett fra når de…
Filmblogging: Enda en Sovjet-perle, og Ed Wood + MST3K.
The Forty-First (1956, USSR) Even Soviet war movies were good in 1956. Like many Soviet movies of this time, it feels like an alternate reality Hollywood movie, in this case an alternate reality Ci...
Dagens minibokanmeldelser: Wolf Totem og Congo Masquerade. http://max256.bearstrong.net/2012/06/02/minireviews-mongolian-wolves-congo-tragedy/
Jiang Rong – Wolf Totem (2004) A Beijing student during the Cultural Revolution goes native among the nomads of Inner Mongolia, and learns to respect their love/hate-relationship with the wolf p...
Synes fagforeningene har en del å lære av profesjonelle utpressere. De tar ikke hardt nok i med en gang, og gir dermed ofrene håp om at det nytter å stå imot. Som utpresser skal du jo helst unngå å måtte bruke makt, men når du velger å gjøre det, må det være kjapt og brutalt, så du viser hvem som er sjef. Mye kløning fra fagforeningene her, synes jeg.