Kaninhullet

(Snarvei: Teknologi)

En dag du er ved elvebredden og gjemmer deg fra en innpåsliten matematiker, blir oppmerksomheten din fanget av en velkledd kanin som ser nervøst på mobilen mens den snakker til seg selv.

The White Rabbit fra Alice’s Adventures in Wonderland av Lewis Carroll

“Å nei og nei”, sier den. “Der kom det enda en ny tweet. Hvordan skal jeg rekke å lese dem ferdig slik at jeg kan lese videre i bøkene mine når det hele tiden kommer nye tweets?” Kaninen rister oppgitt på hodet og forsvinner bak et stort skilt hvor det står Under construction, uten å legge merke til deg. Du følger etter.

Under construction

Bak skiltet kommer du til en åpen plass med byggematerialer foran tre hull i en bakke. Inne fra det første hullet hører du hamring, snekring og boring og en stemme som snakker til seg selv og sier “Eh men hvordan skal jeg koble disse to sammen da? Da må jeg jo flytte den dit, og da passer ikke denne inn her lenger!” Inngangen er godt belyst, og over henger et enkelt skilt som noen tydeligvis har brukt en del tid på å lage:

Teknologi

De to andre hullene er mørke, og over henger dem henger bare to håndskrevne lapper: Ordbok og klima. Her skjer det åpenbart ikke så mye, men det er fullt mulig å gå inn her også.

Kaninen må ha rømt inn i ett av hullene. Følger du etter ned et av hullene, eller vil du vite mer først?