Dette er et arkiv med artikler, innlegg og bøker jeg lastet ned fra BBS-er, Usenet og den tidlige webben omtrent mellom 1995 og 2000, med alt fra skuespill av Aeschylus til programmeringsguider, FAQ-er fra Usenet-grupper og samlinger med vitser og sitater som gikk på rundgang.

De fleste av tekstene er hentet fra tekstarkivene BBS-er på denne tiden bygget opp. Når du logget på en BBS, fant du ofte en samling med tekster som den som drev BBS-en kanskje hadde kopiert fra andre BBS-er. Samlingene gjenspeilte BBS-ens karakter. Noen var opptatt av det overnaturlige, noen av politikk, noen av hacking, og så videre. I dette arkivet finner du derfor diskusjoner fra 1980-årene om hvordan man hacker minibanker, side om side med tekster av Platon og Noam Chomsky.

Andre tekster er innlegg fra BBS-ser og nyhetsgrupper på Usenet som jeg av en eller annen grunn syntes var kjekt å ta vare på. Ikke spør meg hvorfor jeg lagret akkurat den eller den teksten. En del lastet jeg ned i håp om å lese det en dag, men kom aldri så langt. Andre ting satt jeg i timesvis på kvelden og leste i et tekstprogram på PC-en min. Du fulgte ikke linker på BBS-er, du ringte opp, lastet ned alt du trodde du ville ha, la på, og leste etterpå. Jeg leste hele Hitchhiker’s Guide to the Galaxy på denne måten. Den har dessverre forsvunnet fra arkivet. BBS-er som tok seg selv mindre alvorlig hadde pornosamlinger. Disse tekstene har jeg også mitet på veien.

Det er en del bombeoppskrifter her. Jeg har slettet det meste av innholdet i disse. Hvis du har et sterkt ønske om å sprenge deg selv i lufta med hjelp av “bombeoppskrifter” funnet opp i friminuttet av 18-åringer i 1991, finner du nok detaljene et annet sted. Andre underground-tekster som beskriver mer harmløse ulovlige aktiviteter har jeg latt være som de er. For historien bak disse bisarre tekstene, se episode 6 av BBS - The Documentary.

Jeg har samlet alt dette her for å vise hvilket blikk du kunne få på verden ved hjelp av et modem i slutten av 1990-årene. Dette er et stykke kulturhistorie. Miljøene disse filene kom fra opphørte mer eller mindre å eksistere kort tid etter at dette øyeblikksbildet ble tatt. Samtidig er det i dette miljøet du finner frøene til nettet vi fikk i årene etterpå. Det var folka fra dette miljøet som var de første til å ta i bruk webben og som la de første føringene for hva den skulle bli.

For et mer omfattende arkiv av lignende tekster, se textfiles.com.