Facebook-arkiv August 2014

<- Tilbake

2014-08-30 14:46

En ting som fascinerer meg med denne serien med debatt/rollespill om etiske dilemmaer fra 1988 er hvor saklig tonen er. Denne er om politikk og medier.

Jeane Kirkpatrick, Joseph A. Califano Jr., Senator Alan Simpson, Peter Jennings, and others address the problems of trust — within government, between one pu...

2014-08-30 09:05

For noen dager siden skrev jeg et innlegg her på bloggen som er kritikk av organisasjonen Human Rights Services såkalte “avsløring” av en av medarrangørene til demonstrasjonen&colon; Faten Mahdi...

2014-08-28 08:56

Digresjon&colon; Jeg har kommentert under artikkelen deres på rights.no - altså deres såkalte “avsløring” av en av initiativtakere til mandagens demonstrasjon&colon; Faten Mahdi al-Hussaini. Men på det nåværende...

2014-08-27 20:00

Dette var smålig fra HRS. De er tydeligvis for vant med å gå rett i strupen på alle.

Den 19 år gamle kvinnen som talte foran folkemengden på Eidsvolls plass på lørdag har media gjort om til en nasjonal helt. Faten Mahdi Al-Husseini behandles derfor ikke med en kritisk distanse. Heller ikke når hun sier det er selvfølge at hun som muslim vil leve i en islamsk stat. Vi kan også avslør…

2014-08-27 16:55

Vilken är den grundläggande förutsättningen för demokrati? I Sverige idag finns det två konkurrerande svar på den frågan. Den djupa klyftan mellan de två sätten att se på demokrati är enligt mig orsaken till den polariserade politiska debatten. Det är två oförenliga sätt att se på demokratin, snara…

2014-08-27 15:13

Så noen spørre om det finnes noe slikt som verdifull feministisk kunstkritikk. Dumt spørsmål, men her er et svar. Denne serien er bra.

Forøvrig, hvis det er noen som er “humørløse” er det de som ser en grundig og interessant kritikk som dette og ikke har noen smartere innvending enn “humørløst!”

Content Warning&colon; This educational episode contains graphic sexual and violent game footage. In this episode we explore the Women as Background Decoration tro...

2014-08-24 08:28

Fascinerende: Paranoid amerikansk kulturkamp. Forklarer hvordan kulturmarxistene har gått til krig mot bærebjelkene i samfunnet - Gud, kapitalismen og familien. Med stor suksess - “se på Charles Manson og John Lennon”.

This answers the question - Why we are in decline in so many areas.

2014-08-22 16:04

Finn på et tall.

Vi som ønsker å vite hvilke effekter sexkjøpsloven faktisk har hatt, har ikke fått en bedre forståelse etter evalueringen.

2014-08-21 14:40

“Når gode skandinaver kommer sammen for å snakke om sannheten, er det ikke en av de store Sannhetene som man går til krig for, men en av de fine som ingen kan si noe mot. «Alle mennesker er like mye verdt.» «Ingen skal lide nød.» «Fred skal det være.» Så vedtar man dette, uten å forstå omstendighetene disse gode tingene er avhengige av. Likeverd er et fint mål, men ingen land i verden har råd til å behandle utlendinger likt som sine egne borgere. Hvis ingen skal lide nød trenger vi en god økonomi, og et tillitsnivå som gjør at folk er villige til å dele godene med andre. Etnisk mangfold kan true tilliten, og lav sysselsetting truer økonomien. Vi kan bare leve i fred om vi klarer å snakke sammen, og det hjelper om vi ikke er for forskjellige. Alt er ikke elendighet. Men det er ikke nok å sette seg et fint mål, hvis du ikke vet hva det krever av deg.

Det er som fortellingen om prinsessen som da hun hørte at folk manglet brød sa «la dem spise kake». Det var ikke vondt ment. Kake er en fin ting. Ingen er mot kake. Hun forstod bare ikke hvor kaker kommer fra. Litt sånn er det med den svenske og norske godheten. Vi vil at alle skal ha kake, men forstår ikke hvor kaker kommer fra.”

Svensk innvandringsdebatt før valget i Sverige er svært anderledes enn vår. Bjørn Stærk viser hvordan, Henrik Arnstad, Avpixlat og Jan Tullberg er omtalt.

2014-08-20 15:23

Dette er spennende: Et panel som tar for seg etiske dilemmaer gjennom et slags rollespill, hvor ordstyreren jakter etter grensene mellom én beslutning og en annen. Det er slående en del av tingene de er enige om. Nesten ingen ville fortalt kona til en god venn at han er utro mot henne. Nesten alle ville gitt penger til en tigger. Jeg ville valgt det motsatte. Får meg til å lure: Hvor mye av dette har å gjøre med forskjeller mellom Norge og USA, hvor mye med forskjeller mellom 2014 og 1988, og hvor mye med forskjeller mellom meg og alle andre?

Must we house the homeless or report a child abuser? A panel including Surgeon General C. Everett Koop, Faye Wattleton of Planned Parenthood, and Willard Gay...

2014-08-19 17:40

Norsk politikk, film og mat på sitt beste, samlet i ett filmklipp.

Pål, Erik og Ruth er på et kommunistmøte. Underveis må de blant annet lide seg gjennom en lang, flau og unødvendig spisepause. Norsk film på sitt beste! http...

2014-08-18 17:43

Russisk dokumentarserie, 1995.

2014-08-17 14:42

Kapitalismehistorie.

The Mayfair Set, subtitled Four Stories About the Rise of Business and the Decline of Political Power, is a series of programmes produced by Adam Curtis for ...

2014-08-17 09:03

Part2&colon; http&colon;//youtu.be/yuN6onlQLNA Part3&colon; http&colon;//youtu.be/iFHCK-16xKU Part4&colon; http&colon;//youtu.be/X3uVoYMudjg The Mayfair Set is a series of programmes produced b...

2014-08-17 08:52

“Da den svensk-norske kulturkrigen raste på sitt verste i 2013 var det mye hovering i norske medier. Det var nesten som om norske mediefolk, som lenge har blitt beskyldt for å være politisk korrekte, følte det befriende å kunne rette den samme anklagen mot noen andre. Endelig hadde også de funnet en «PK-elite» de kunne gjøre opprør mot!”

Svensk innvandringsdebatt før valget i Sverige er svært anderledes enn vår. Bjørn Stærk viser hvordan, Henrik Arnstad, Avpixlat og Jan Tullberg er omtalt.

2014-08-16 13:04

Mann på butikk: - Og så skal jeg ta ut 500 schpenn. [Flau, til undrende blikk:] 500 kroner. Ja, vi sa sånn på 80-tallet da jeg var tenåring.

2014-08-14 08:47

av Bjørn Stærk, forfatter på Trolltekst I morgen fredag kommer lederen av Sverigedemokratene til...

2014-08-14 07:22

2014-08-13 16:04

“Canada er en av multikulturalismens pionerer, og har en aktiv innvandringspolitikk. Men de tar i mot færre innvandrere enn Sverige og Norge gjør, i forhold til folketallet. Og de tenker nøye gjennom hvem de slipper inn. I likhet med Australia og New Zealand har de lenge brukt et poengsystem som selekterer for egenskaper som gjør det lett for innvandrerne å lykkes. Du får poeng for riktig utdannelsesnivå, yrke, språkferdigheter, alder og familietilknytning. 2/3 av kanadiske innvandrere kommer inn gjennom dette systemet. Kanadierne er tolerante, men pragmatiske.

Men selv ikke poengsystemet har fungert bra nok for Canada. Arbeidsledigheten blant innvandrerne er for høy, mener de, og selv mange av de høyt utdannete arbeiderne finner seg ikke jobber hvor de kan gjøre bruk av evnene sine. Det er så mange utdannete innvandrere å velge blant at mange arbeidsgivere krever kanadisk arbeidserfaring for å redusere mengden, og dermed stenger ute de nyankomne. I januar 2015 innfører Canada derfor et nytt system hvor du kan melde din interesse for å bli innvandrer, men ikke kommer inn før en arbeidsgiver gir deg et konkret jobbtilbud. New Zealand og Australia har allerede innført lignende «expression of interest»-systemer. Slik håper man å unngå at utdannete innvandrere går arbeidsledige.

Innvandrere i Canada gjør det bedre enn i Sverige og Norge på de fleste indikatorer. Likevel forsøker de å bli flinkere. Verdens mest erfarne innvandringsland tenker gjennom hva de vil oppnå med innvandring, og justerer politikken for å komme dit. Verdens minst erfarne innvandringsland er ikke en gang sikre på om vi har rett til å ville oppnå noe som helst for vår egen del. Bare tanken gir oss dårlig samvittighet. Da blir resultatet deretter.”

Svensk innvandringsdebatt før valget i Sverige er svært anderledes enn vår. Bjørn Stærk viser hvordan, Henrik Arnstad, Avpixlat og Jan Tullberg er omtalt.

2014-08-09 07:54

Sluppet i dag: Ny 2014-utgave av eboka Oppdra folket! Hvordan svensker og nordmenn snakker om innvandring. Dobbelt så lang som fjorårets. Alle som kjøpte første utgave får den nye gratis på mail i løpet av helgen. Dere andre får komme dere over til Trolltekst.

Svensk innvandringsdebatt før valget i Sverige er svært anderledes enn vår. Bjørn Stærk viser hvordan, Henrik Arnstad, Avpixlat og Jan Tullberg er omtalt.

2014-08-08 18:17

I vår familie er alle sports- og entreprenørgenene samlet hos broren min Helge. Derfor er han nå ny eier av kitebutikken Urge i Eckerbergs gate på Frogner.

2014-08-06 14:30

Telenor svarer i kommentarfeltet: “Dette kaller vi å empower societies. Det er ikke bare store ord, det er en visjon med mening.”

Telenor har store visjoner om menneskerettigheter, men viker unna når de får mulighet til å følge dem i praksis.

2014-08-05 18:42

Dagens eksperiment: Skrive om et tema hvor norske handlinger direkte berører millioner av mennesker på tvilsomme måter, som får lite dekning i norske medier, samtidig som det er krig i Gaza.

Telenor har store visjoner om menneskerettigheter, men viker unna når de får mulighet til å følge dem i praksis.

2014-08-05 12:09

Jeg skriver om Telenors tomme visjoner for menneskerettigheter i Asia.

Telenor har store visjoner om menneskerettigheter, men viker unna når de får mulighet til å følge dem i praksis.

2014-08-02 16:27

Denne er god.

Israelsk dokumentar. Historien om den israelske interne sikkerhetstjenesten fortelles gjennom intervju med seks tidligere ledere av den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet. Dokumentaren tar for seg perioden fra seksdagerskrigen i 1967 til i dag. Filmen har mottatt en rekke prestisjefulle priser.…