Facebook-arkiv Februar 2015

<- Tilbake

2015-02-26 20:14

“Det er på tide at såkalte islamkritikere skjønner følgende: bare fordi du har vært i en eller annen dvale og ikke orientert deg i samfunnsdebatten (og den globale debatten) om islam og muslimer, betyr det ikke at det ikke finnes kritiske stemmer – både blant muslimer og ikke-muslimer. Mange av disse kritiske stemmene evner å være både nyanserte og konstruktive i sin kritikk.”

Presten Einar Gelius, er den siste av en rekke selverklærte islamkritikere, som har funnet ut at det finnes noe som heter islam der ute, i Norge og i den store verden. Denne islam-en liker Gelius...

2015-02-25 06:13

Etter at jeg kritiserte Sam Harris hører jeg nå jevnlig fra ateister som mener at sverdversene hans ikke må tolkes bokstavelig.

2015-02-24 08:55

Sjeldent opplysende kommentarfelt.

Uheldigvis for Max Hermansen blir man ikke martyr av å begå karakterselvmord.

Javascript mangler eller er deaktivert. Video spiller derfor ikke. Pegida-Hermansen etter taggingen&colon; - Ser mørkt ut for me Den omstridte Pegida-talsmannen Max Hermans bruktbokhandel i Oslo var søndag tilgriset med malte hakekors og ordet nazisvin. VIDEO&colon; Scanpix Elin Ørjasæter&colon; Helgens utspill fra M…

2015-02-22 10:06

På tide å stille krav til kristendoms- og islamkritikere.

Religionskritikere trenger motstand.

2015-02-19 12:30

Nå må vi våge å snakke om sirkuselefanten i manesjen.

2015-02-12 07:35

Velkommen. Den gode nyheten er at dere alle kom hit fordi dere er villige til å dø for den islamske staten. Og gjett hva?

Life for Islamic State's foreign recruits is short and brutal, while Arabs stay safe.

2015-02-10 15:50

Jeg havner på motsatt side av Mina Adampour i mange debatter, men hun har mye bra her, spesielt om å kunne være åpen om sin religiøse identitet.

Men et spørsmål, (fortrinnsvis til troende muslimer, ikke ikke-troende amatørteologer): Hvor meningsfull er “konservativ muslim” som merkelapp for et islam som er for likestilling, sekularisme, demokrati, menneskerettigheter? Hva er det som skal konserveres, vs reformeres? Eller er det bare en måte å si at troen er dyptgripende, vs overfladisk/kulturell?

I dagens Norge kan det tidvis virke som om vi skal være minst mulig tilhengere av islam, for å bli anerkjent som mest mulig forenelig med det norske.

2015-02-04 08:46

Jeg er mot tiggeforbudet, men konteksten det hører hjemme i er ikke “forby det å be om hjelp” men “regulering av kommersielle gateaktiviteter”. Og det er noe som hører hjemme på kommunenivå. Meningsløst å detaljstyre sånt på nasjonalt nivå.

2015-02-02 13:45

Dagens innlegg i sjangeren “alle verdens problemer ville vært løst hvis bare alle var som oss”.

Forøvrig, en detalj: “Martin Luther endret ikke Bibelen.” Joda, han kastet ut flere bøker fra GT, og var skeptisk til et par i NT også. Og mormonerne la til en helt ny bok. Religion er fleksibelt.

Religion er ikke bare opium for folket, det er en krigshisser av dimensjoner. Hva gjør vi med det?

2015-02-01 19:59

Jeg har spilt Ingress de siste ukene. Et mobilspill fra Google som foregår ute i friluft, hvor man skal ta kontroll over lokale landemerker. En slags spillversjonen av geocaching. Fin unskyldning for å gå seg en tur og bli bedre kjent med nærmiljøet. Eller kan man gjøre som de seriøse spillerne: Slå seg sammen og gjennomføre operasjoner på regionalt og globalt nivå.

Masse aktive spillere i Oslo, og tydeligvis over alt ellers hvor det er folk. Ekstra mye aktivitet i helgene. Frontlinjene mellom blå (de gode) og grønn (de slemme..) flytter seg hele tiden.

Gøy spill. Dette er framtiden. Vet ikke om jeg gleder meg til de mest kyniske spillprodusentene kaster seg på bølgen, men det blir i alle fall flere folk i gatene.