Morsommere enn på lenge å lese Document. Klarer de virkelig å vri siste døgns trumpismer til noe positivt i dag også? (Ja.)
Lenge leve autokontrærismen.
Har Vestens åpne grenser kommet så langt at det ikke er mulig å gjenvinne kontrollen? Liberale medier og politikere går til krig mot Trump. Vesten er splittet som aldri før. Det er oppsiktsvekkende at så mange allierte var raske med å fordømme Trump. De burde forstå hva som står på spill.
Skal delta her.
Valget av Trump i USA representerer en stor utfordring for det internasjonale klimasamarbeidet, men også for klimabevegelsen. Hvor går de nye frontlinjene i klimakampen i USA og resten av verden? Hva slags mobiliseringer blir nødvendige i årene som kommer, og hvor hard kan kampen bli? I forbindelse med innsettelsen av Donald Trump som USAs 45. president, inviterer Klimafestivalen § 112 til en samtale om de store, globale linjene i klimapolitikken – og hvordan de angår Norge. Vi tillater oss også å presentere en klimapsykologisk diagnose av klimafornekteren i Det hvite hus. Diagnose ved Per Espen Stoknes. Panel: Per Espen Stoknes (psykolog, økonom og førstelektor på BI), Bjørn Stærk (forfatter og spaltist) Ingrid Lomelde (fagsjef i WWF), Bård Lahn (forsker på CICERO) Ordstyrer: Sten Inge Jørgensen (journalist i Morgenbladet)
Det er ikke “statens voldsmonopol” som skremmer meg men måten pupillene dine utvider seg når du snakker om det.
Kent Andersen vil at Europa skal bygge opp paramilitære styrker politiet kan bruke som del av en “enorm maktbruk” mot “muslimske enklaver”, og han mener at “skarpe situasjoner” er en akseptabel pris for å gjenvinne kontrollen. Alternativet vil være at folk oppretter borgervern, noe de både har “rett og plikt til”.
En ting jeg har lært et at man skal ta fanatikere seriøst når de forteller om planene og målene sine, og hvilken verden de tror de lever i. Ikke overvurdere gjennomføringsevnen, men ikke unnskylde og bortforklare heller.
EU er overnasjonal og ser på seg selv som et høyere sivilisatorisk nivå enn nasjonalstaten. Men hvis ikke myndighetene tar grep risikerer Europa å falle ned til nivået før nasjonalstaten hvor loven var øye for øye, tann for tann.
En leser som så at jeg jobber i IT-bransjen lurte på om jeg kunne ta et oppdrag med å lage et lite nettsted for firmaet hennes. Jeg takket nei fordi jeg har nok å gjøre og jobber med større løsninger, men jeg lurer på om noen har tips til hvem hun kan spørre? Hun har prøvd noen fra en anbudstjeneste, men de lovte mye og leverte lite. (Jepp, velkommen til IT-konsulentbransjen..) Jeg sa at det tryggeste hun kan gjøre er å finne en tjeneste som lar deg designe nettstedet selv fra ferdige maler, da får du noe bra og mister bare fleksibilitet, men hun ønsker skreddersøm. Så hvor går man da?
Jeg skriver om fire bøker som river ned muren mellom nazister og oss andre.
(Oppdatering: Det burde kanskje ikke overraske meg at kommentarene på denne er relativt pro-nazi.)
Vi må ikke gjøre alt svart hvitt, og når vi river ned muren mellom godt og ondt, flyter noe av det hvite over i det svarte. Monstrene blir mennesker. Men det svarte flyter også over i det hvite, slik at ingen er helt uskyldige.
“Min forbandelse er, at jeg er født syndfri i modsætning til generationerne før mig. Det er først nu - langt inde i voksenlivet - at jeg med meget tøvende skridt begynder at komme overens med det faktum, at jeg af natur eller af skæbne er uløseligt forbundet med det ufyldestgørende.”
Link fra KFUK/M’s hyggelige oppfølging av Å sette verden i brann: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11671843-snakk-om-synd
Forøvrig har jeg et ferdig foredrag liggende om hva ikke-kristne kan få ut av det kristne syndbegrepet. En liten innføring i kristen kulturarv på ordentlig, altså, ikke kulturkrigsstiversjonen. Ta kontakt!
Mens den kristne ser synden som det, der adskiller menneskelivets mangler fra gudsrigets ideelle verden, lider nutidens sekulære menneske under den vildfarelse, at individet ubetinget er i stand til at nå, hvad det sætter sig for. Det er en tragedie, som gør især unge mennesker sårbare og ensomme, m...
“Oljefolk tåler noen symbolpolitiske nederlag så lenge den egentlige linjen i norsk oljepolitikk ligger fast.”
Striden om oljeboring utenfor Lofoten er en politisk avsporing alle tjener på.
Alle som ønsker bedre taxi i Oslo bør skrive under så Roger Pettersen får fremmet sitt taxikonsept for bystyret:
Vennligst signer om du vil at Oslo Bystyre skal tillate lansering av 'Dart' -et nytt og innovativt taxi-konsept med enkel bestilling og faste lave priser. Dart inneholder en ny bestillings-app som også viser en meny med faste lave priser for dør-til-dør-transport som dekker hele Oslo. 'Tap to order…
Kari Marie Norgaard påpekte i Living in Denial hvordan klimaendringer er den store samtalestopperen i Norge. Hun tenkte ikke på klimapolitikk, som kan stoppe munnen på de mest taleføre, men på hverdagssamtaler om ting vi allerede ser rundt oss. Man kan si ting som “det var uhyggelig varmt på østlandet denne jula”, og folk nikker og følger opp, for det handler bare om været, og det er jo greit. Men hvis du svarer “ja, og det vil jo bare bli verre i årene som kommer slik temperaturen stiger nå”, blir det stille. Jeg opplevde dette selv her om dagen. Selv om alle liker å snakke om været, og nesten alle tror på klimaendringene, lever disse tingene i hver sine verdner. Den ene er konkret, den andre abstrakt, og aldri skal de to møtes.