Facebook-arkiv Mai 2017

<- Tilbake

2017-05-29 17:35

Omgitt av politi og motdemonstranter, møttes klimafornektere, identitære og innvandringskritikere i helgen på Eldorado Bokhandel til seminaret «Den Nye Politiske Virkeligheten. Hva innebærer Brexit, Trumps seier og at stadig flere mener Islam ikke passer inn i Europa?». Til tross for tittelen ble de...

2017-05-27 20:17

Flott dokumentar om krigen mellom syklister og bilister: https://tv.nrk.no/program/KOID28001713/sykkelkrigen

Ting jeg ikke visste: Los Angeles hadde en gang et flott kollektivtilbud og en sykkelkultur, men bilselskapene kjøpte opp bussene for å legge dem ned og bygge motorvei i stedet. Toronto har fått en sinna-bilist som ordfører, som fjerner sykkelfelter og struper kollektivtilbudet.

Ferien i Italia denne måneden fikk meg til å sette pris på hvor langt Oslo har kommet på sykkelområdet. I gamlebyen i Bergamo raser biler i høy fart gjennom tusen år gamle trange bygater, side om side med redde turister. Gamlebyen er en perle, og ble designet for mennesker, men har nesten ingen gågater. Og i Napoli er bilkulturen så råtten at du ikke kommer deg noe sted til fots uten å risikere livet. Tør ikke tenke på hva som skal til for å tørre å sette seg på en sykkel.

Oslo har gjort mye riktig, og når gateparkeringen innenfor Ring 1 forsvinner om noen dager kommer vi et skritt videre.

Svensk dokumentar. Vi står overfor ei global krise som vi alle veit vi må snakke om. Det handlar om klimaet, ressursane i verda og byar der bilane tar over i eit stadig større, skittent trafikkaos. Sykkelen er eit framifrå middel for å få til ei endring, men sterke krefter brukar kvart år millionar…

2017-05-26 11:03

Interview. Norske Thomas Hegghammer er Europas måske mest fremtrædende unge terrorforsker. Han tror ikke på, at den islamiske terrorfare forsvinder.

2017-05-25 07:52

Om norsk “ren olje” vs australsk “rent kull”: “Det er kanskje en ugjennomtrengelig mur mellom klimapolitikken og oljepolitikken, men mellom politikken og lobbyorganisasjonen er det åpne sluser.”

Mens verden omstiller seg, mener Norge at det eneste ansvarlige er å kjempe for å være siste oljeselger på torget. Den viktigste forklaringen er oljelobbyens totale definisjonsmakt.

2017-05-24 12:44

Teori: Gode restauranter vet at melk passer bedre enn vin til mange retter, men tør ikke anbefale det.

2017-05-21 08:32

Den populære sjangeren “jeg var en idiot da jeg mente/tilhørte/trodde på X, og antar at alle som fortsatt gjør det er idioter de også.”

2017-05-16 09:30

Bra initiativ:

Arbetspendlingen mellan Sverige och Norge är den största i hela Norden med över 60 000 pendlare. Och på E 6&colon;an färdas varje dygn 6 000 norska lastbilar. Det är hög tid att bygga en snabbare järnvägsförbindelse mellan Oslo-Göteborg, skriver Siv Henriette Jacobsen (Ap) och Gunilla Carlsson (S).

2017-05-07 09:34

2017-05-01 11:07

Jeg har skrevet mye om klima og energi i det siste, og det skal jeg fortsette med. Dette er det mest spennende temaet jeg har fordypet meg i. Det er en høy terskel, med mye tall og mye tåkeprat, men når du først kommer inn i det er det som å sirkle seg inn på en kriminalgåte.

Akkurat nå leser jeg De beste intensjoner av Anne Karin Sæther, en god bok om norsk klima- og oljehistorie. Har kommet til avsnittene om hvor lunken interesse det er i EU for norsk gass, og hvor hardt Norge må jobbe for å få dem til å forplikte seg til langsiktige kjøpsavtaler. Slo meg akkurat at dette er stikk motsatt av premisset for Okkupert. Samtidig har vi forsøkt å overbevise EU om å satse mindre på fornybar energi. På samme måte hadde Norge en større rolle i å kjempe for outsourcing av utslippskutt på 1990-tallet enn mange er klar over.

Som i mange kriminalgåter begynner altså flere og flere piler å peke mot den hyggelige karakteren som har vært med i fortellingen fra starten av.