Facebook-arkiv Juni 2017

<- Tilbake

2017-06-29 09:52

Jeg skriver at folk som har fått nærområdet sitt ødelagt av motorvei kanskje ikke nødvendigvis er mot å redusere veikapasiteten i Oslo.

Det dukket opp en idé som er så underlig at den nesten får en til å le.

2017-06-28 08:13

Norges underligste tradisjon: Reise sørover i den måneden hvor Norge er på sitt beste og varmere land på sitt verste, og holde seg hjemme når det er omvendt.

2017-06-23 08:50

Jeg nevnte i artikkelen om Statoils energiscenarier at debatten blant mange energieksperter ikke handler om det er mulig å sikte mot 30-50% fornybar energi, men om vi kan sikte mot 80% eller 100%. Den siste uka har den debatten nådd kokepunktet. Podcasten The Energy Gang har en god oppsummering av hva som har skjedd.

On this week’s Energy Gang podcast&colon; A review of the ongoing dispute over Mark Jacobson’s modeling of a renewables-only energy system.

2017-06-22 13:27

“Det er veldig lite sannsynlig at noen har kommet fram til denne regnemåten for utslippskutt fordi de ønsker å kutte mest mulig klimagassutslipp.”

Jens Stoltenbergs aller fremste bidrag til norsk klimapolitikk var å gjøre den helt uforståelig for de uinnvidde. Den arven føres nå videre av Nydalen-kvartetten.

2017-06-19 08:43

Linjen Document velger å kjøre i dag er “hevnangrep”. Det blir mørkere og mørkere der. https://www.document.no/2017/06/19/hevnagrep-i-london-flere-muslimer-kjort-ned-utenfor-finsbury-moskeen/ https://www.document.no/2017/06/19/et-lenge-varslet-hevnangrep/

En mann i en varebil kjørte ned muslimer som kom ut av Finsbury-moskeen søndag kveld. En person er nå meldt drept og åtte er skadd. Det virker som et hevnangrep. Statsminister Theresa May sier politiet behandler påkjørselen som 'et mulig terrorangrep'. Sjåføren ble fastholdt av noen muslimer i

2017-06-16 18:22

Har skrevet om hvorfor jeg elsker og frykter Airbnb:

Delingsøkonomiutvalget tar feil og har satt seg dårlig inn i saken.

2017-06-16 07:08

En dyktig fyr fra Oslo Restarters fikset den løse skjermen på Megans iPhone i går, på Morgenbladets fikse- og sommerfest. Hjelpemidler: Skrutrekker, superlim og https://ifixit.com. Gøy og inspirerende å se på.

2017-06-11 11:04

Beste klima/energibok jeg har lest på lenge: Energy Democracy av Craig Morris og Arne Jungjohann. Full av fortellinger fra det tyske energiewende som bryter med premissene for norsk energidebatt. Den røde tråden er en konservativ grasrotbevegelse av bønder som går sammen om vindkraft for å få kontroll over lokal kraftforsyning.

This book outlines how Germans convinced their politicians to pass laws allowing citizens to make their own energy, even when it hurt utility companies to...

2017-06-10 07:41

Ooh .. må nesten beundre premissmanipulasjon i denne grafen fra Statoils nye energirapport.

2017-06-08 08:47

To grupper med overraskende lite overlapp: Folk som snakker mye om den kristne kulturarven og folk som forstår den kristne kulturarven.

2017-06-06 08:03

Lokalopprør mot motorvei i nabolaget mitt, og infomøte / debatt med dyktige folk. Dette kan jeg jo ikke gå glipp av.

Statens Vegvesen planlegger med Manglerudprosjektet en ny trasé til E6. Som et ledd i denne planen har de foreslått å utrede en tunnel som skal gå under Manglerud og munne ut rett nedenfor Tveita i en 8-felts motorvei langs Smalvollveien. En slik motorvei vil rasere hele bomiljøet på Tveita! Vi sier klart fra ifra at dette er et alternativ vi ikke ønsker! Hvorfor skal et bomiljø ofres for et annet? Hvorfor er det igjen oss i Groruddalen som blir taperne? Vi inviterer til debatt og folkemøte i matsalen på Tveita skole, Tirsdag 6. juni kl 18.00. PROGRAM&colon; Innledning ved Tom Olsson fra Luren borettslag Innlegg&colon; - Statens Vegvesen ved Ingun Risnes, prosjektleder på Manglerudprosjektet - Plan- og bygningsetaten ved Elin Hoff Johansen, avdeling for byutvikling – Sør og øst - Transport økonomisk institutt ved Aud Tennøy - Alnaelvas venner ved Vidar Berget - Bydel Alna ved Monique Nyberget Hiller, BU nestleder og leder av miljø og byutviklingskomiteen Paneldebatt med representanter fra ulike politiske partier&colon; - SV&colon; Kari Elisabeth Kaski, partisekretær. - SP&colon; Daniel Stephanek, stortingskandidat for SP Oslo. - AP&colon; Andreas Halse. miljøpolitisk talsperson. - Frp&colon; Tommy Skjervold, samferdselspolitisk talsmann og bystyremedlem. - Høyre&colon; Ikke fastsatt, men en representant vil stille. - MDG&colon; Marion Godager Tveter, bystyremedlem i Samferdsels- og miljøkomiteen. - Venstre&colon; Ola Elvestuen, leder for Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. - Rødt&colon; Mikkel Øgrim Haugen, leder Rødt Oslo. - KrF&colon; Sigmund Vefring, 1.nestleder Oslo KrF. Spørsmål fra salen til panelet og innledere Ordstyrer for kvelden er Kjersti Kanestrøm Lie Vel møtt!

2017-06-04 11:59

Mange islamhatere og islamkritikere har kommet til en vegg. Veggen de som hater islam møter er at uansett hvor mange terrorangrep som skjer i Europa, så sliter de med å få oppslutning om ideene sine. De har hatt en forestilling om at folket ikke har visst hva som skjer, fordi politikerne og mediene løy til dem. Etterhvert som virkeligheten presser seg på vil folket innse at det er de som har hatt rett hele tiden. Men det har ikke skjedd. Så hva gjør man da?

Jeg tror islamhaterne vil komme til at det er folket, ikke bare eliten, som er problemet. Christian Skaug skriver i dag hos Document: “For europeerne lider av en karakterbrist som er verre enn islamistenes: De vil ikke se sannheten i øynene, langt mindre erkjenne den åpent, og slett ikke ta konsekvensene av den.” Før var det politikerne som var råtne. Nå er det europeere flest, fordi de ikke er enige med Skaug. https://www.document.no/2017/06/04/den-europeiske-tragedie/

Veggen mange islamkritikere møter er at de ikke har mer å si enn at “vi må våge å si at terroren har med islam å gjøre”, “vi må ta terrortrusselen alvorlig”, “vi må våge å være sinte”, “muslimer må ta et oppgjør med ekstremistene sine”, “vi må gjøre noe”, osv. Men så da? Nå når de fleste er enige om at jihadister har noe med islam å gjøre, og de fleste tar terrortrusselen alvorlig, og muslimer gang på gang har tatt oppgjør med ekstremistene? Så … ingenting. De kan bare gjenta seg selv.

Problemet deres er at det kun er to ting vi kan gjøre videre. Det ene er å gjøre mer av det vi allerede gjør: Bruke en kombinasjon av sosial påvirkning, politiarbeid og militærmakt til å motarbeide ekstremistene, og håpe på det beste. I blant fungerer det bra, andre ganger mot sin hensikt, men det kan aldri fungere perfekt. De fleste av oss har dessuten lite å bidra med, og kan ikke gjøre annet enn å fortsette å leve omtrent som før, og ikke la frykten ta overhånd.

Det andre er å gjøre noe drastisk og autoritært, så som å starte en sivilisasjonskrig, stenge grensene for muslimske flyktninger, kaste ut alle muslimer og satse på at ekstremistene blir med på lasset. Men islamkritikerne er som regel fredelige folk, og liker ikke sånt. Så de har et veivalg, mellom den frustrerende veien hvor vi (grøss) må “leve med terrortrusselen”, og den ekstreme veien som fører til diskriminering og forfølgelse av muslimer.

Da er det tryggere å bli stående ved veiskillet og gjenta sine floskler som om de var kontroversielle.

2017-06-03 10:51

Rundt hundre millioner afrikanere tilhører i dag ulike grener av pinsebevegelsen. Bevegelsen driver sosialt arbeid og gir håp og støtte til mange. I noen områder er de det eneste sosiale sikkerhetsnettet mange har. Men med på kjøpet følger utstøtelse av barn som anklages for hekseri og forbud mot ho...