Facebook-arkiv Februar 2018

<- Tilbake

2018-02-28 08:06

Hvor langt du kommer deg to timer på toget: Danmark - Landet på tvers Sverige - Mellom to av de viktigste byene Norge - Fra Oslo til litt forbi pendlerbyene

2018-02-26 15:54

Triste nyheter: Jeg har blitt informert om at jeg har blitt ekskludert fra høyresiden pga miljøengasjementet mitt og fordi jeg ikke er imponert over Jordan Peterson. Jaja, jeg får sjekke ut han der Kulturmarx da.

2018-02-25 12:46

Har anmeldt Jordan Peterson for Morgenbladet, fordi kulturkrigen spiser alt.

(Oppdatering: Den siste tredjedelen av teksten hadde forsvunnet da de la ut anmeldelsen. Nå er slutten med også.)

Jordan Peterson skriver for mennesker som står alene ved tilværelsens avgrunn.

2018-02-23 12:54

“To be sure, for Pinker there are no bad Enlightenment ideas. One of the features of the comic-book history of the Enlightenment he presents is that it is innocent of all evil. Accordingly, when despots such as Lenin repeatedly asserted that they engaged in mass killing in order to realise an Enlightenment project – in Lenin’s case, a more far-reaching version of the Jacobin project of re-educating society by the methodical use of terror – they must have been deluded or lying. How could a philosophy of reason possibly be implicated in murderous totalitarianism? Like the faithful who tell you Christianity is “a religion of love” that had nothing to do with the Inquisition, Pinker stipulates that the Enlightenment, by definition, is intrinsically liberal. Modern tyrannies must therefore be products of counter-Enlightenment ideologies – Romanticism, nationalism and the like. Enabling liberals to avoid asking difficult questions about why their values are in retreat, this is a popular view. Assessed in terms of historical evidence, it is also a myth.”

To think of this book as any kind of scholarly exercise is a category mistake. The purpose of Pinker’s laborious work is to reassure liberals that they are on “the right side of history”.

2018-02-23 09:23

Tester ut Keybase, en løsning for public key-kryptert datautveksling. Ser ut som de gjør mye spennende som de egentlig ikke forklarer så godt.

Bjørn Gregory-Stærk (bjornstark) is now on Keybase, a place to establish public keys for encryption and other cryptography.

2018-02-21 11:22

“The problem is not that we need a slightly better Facebook. It’s that Facebook—a company worth $400 billion because it vacuums up information about our tastes, our shopping habits, our political beliefs, and just about anything else you might think of—is too powerful in the first place.”

Chastened by the negative effects of social media, Mark Zuckerberg says he will tweak his service and upgrade society in the process. Should any company be that powerful?

2018-02-20 06:51

Jeg er positivt overrasket over hvor mye aktivitet det er på Mastodon, som er for Twitter det Diaspora er for Facebook - bare mer vellykket. Ta en tur innom. Glem de x tusen inaktive og falske Twitter-følgerne dine. Start på nytt, i et gyllent land av muligheter og eventyr osv.

I write when I can, and code when I need money. Oslo, Norway. http&colon;//bearstrong.net

2018-02-19 10:32

Jeg har lenge visst at halvparten av alt jeg mener er feil. Problemet er at jeg aldri vet hvilken halvpart.

2018-02-19 09:49

Fra et praktisk ståsted forstår jeg jo at det er vanskelig å konfiskere våpna til millioner av sinte, bevæpna gærninger. Neppe gøy å banke på døra til en sint gærning for å ta våpenet deres. Vet ikke helt hvordan det skal utføres, med tanke på hvor sinte alle de bevæpna gærningene vil bli.

2018-02-18 16:41

“Revolusjonen trenger ikke færre giljotiner. Den trenger snarere at vi maksimerer antallet giljotiner.”

Datamaskiner kan redde livet vårt ved å raskt finne kreftceller, men Datatilsynet setter en stopper for det.

2018-02-17 13:41

Tester ut det distribuerte filsystemet IPFS. Siden nettstedet mitt allerede er statisk HTML tok det bare to kommandoer for å legge det til: https://ipfs.io/ipfs/QmZ4zfvVtTDJSPVqb4NBmcAGaTanhPmp3najG6h8fERc76/

(Til gjengjeld kan det hende linken ikke fungerer hvis laptopen min er lukket.)

2018-02-16 08:00

«I 2040 skal all flytrafikk her i Norge være elektrisk». Det sa Avinor-sjef Dag Falk-Petersen til NRK, Teknisk Ukeblad, TV 2 og flere medier nylig. Alle fly. Alle avganger. Om 22 år. Ingen forbehold! Er det realistisk? Grønnvasking? Visjonært? Hvordan kan Avinor egentlig bestemme det, og …

2018-02-14 12:55

Jeg hadde ikke tenkt å si noe mer om Raspail og Toje, men når jeg først er trukket inn: Ja, jeg står for det jeg blir sitert på her. Det snilleste jeg kan si er at det er uforståelig inkompetent å bruke De helliges leir slik Toje gjorde flere ganger for et par år siden. Og det er forståelig, men skuffende, at han ikke en gang ville innrømme litt slurv.

At det kun er de mest dedikerte antirasistene som bryr seg er også litt forståelig og trist. Dette er ikke en svart-hvitt-sak. Jeg har ingen meninger om nominasjonen. Men den unisone jubelen over den sier noe om situasjonen vi er i. Da jeg omtalte boka skrev jeg at mottakelsen den har fått var morsom, og det stemmer vel for de som har hyllet den ukritisk, noe Toje ikke gjorde. Men det er også noe mer her. En kombinasjon av to faktorer, kanskje. En bok som er så mørk at det er vanskelig å tro det hvis du ikke har lest den, og samtidig så obskur at det er få som kjenner mer enn beskrivelsen. Og behovet for en snill og moderat nasjonalist som kan hjelpe oss å legge den bitreste fasen av innvandringsdebatten bak oss.

De som anser innvandring som en kilde til Europas mulige undergang, får sin representant i verdens mest velrenommerte komité.

2018-02-12 06:54

Jeg hadde Per Bakke som sjåfør på 31-bussen i Oslo for noen år siden. Men visste ikke hvem han var før nå:

«Neste stopp, Sagene. Ha en romantisk aften.» Passasjerene på Oslos bybussruter elsket sjåfør Per Bakke. Han ble kun 61 år gammel.

2018-02-11 11:22

Et av de beste valgene jeg har gjort de siste årene er å jobbe mindre. Jeg har testet ut ulike måter. I to år jobbet jeg fire dager i uken, først hos et vanlig IT-selskap hvor dette var komplisert, nå hos Vivende hvor det er veldig lett: Jeg har provisjonslønn og avtaler arbeidstid direkte med kundene jeg jobber for. Det siste halvåret har jeg jobbet fulltid, men til gjengjeld tar jeg tre måneder fri for å skrive fra og med mars. Ikke så dumt det heller.

Det er mye bra med å jobbe mindre. Det som overrasket meg mest er at følelsen av romslighet.

Så hva må til for å jobbe mindre?

  1. Eh .. ha jævlig mye flaks. For min del: Jobbe i et godt betalt spesialistyrke hvor arbeidere har en sterk forhandlingsposisjon, pluss at jeg kan tjene litt penger på skrivingen. Det finnes noen normale arbeidsplasser som får det til, som Tine Heimdal som innførte 6-timersdag uten lønnskutt, men de er få. Kall det flaks eller eller å være privilegert, men du trenger en god porsjon av det.

  2. Tenk gjennom hva som er viktig. Når du jobber fulltid er mange av prioriteringene allerede er gjort for deg. Du tjener X kr i måneden. De kan du bruke eller spare. Du har fem uker ferie hvert år. De kan du bruke her eller der. Ferdig med det. Men hva hvis du kunne jobbet og tjent Y% mindre, og hatt mer fritid? Hva hvis du blir invitert med på tur på tirsdag, og du kan velge om du vil ta fri den dagen eller tjene mer denne måneden? Den prioriteringen er vanskeligere. Du må vite hva som betyr noe for deg.

  3. Bryt ut av vanetenkningen, bruk mulighetene du har. Du kan velge å be sjefen din om å få gå ned i 80% stilling, eller ta ulønnet permisjon. Det kan hende du får ja. Du kan velge å gi avkall på forbruk du er vant til. Du kan velge å lete etter en arbeidsgiver som legger til rette for dette. Mange av sperrene sitter bare i hodet.

  4. Ha stålkontroll på økonomien. Selv bruker jeg YNAB. Jeg går inn i minst tre måneder uten lønn nå. Jeg kan ikke ta noen sjanser. YNAB forteller meg hvor mye jeg bruker på essensielle ting, som mat og lån. Dermed vet jeg også hvor mye jeg må jobbe, og hvor mye som er valgfritt.

(Og 5: Vis fingeren til de som ber deg ofre alt dette for Systemet, enten det er arbeidsplassen, velferdsstaten eller kapitalismen. Altså, lytt til de som påpeker prisen, men ikke de som avslutter der. Det kan være verdt prisen.)

  1. Nevnte jeg flaks? Mye flaks. Jeg har ingen illusjoner om at jeg ikke er utrolig heldig.

2018-02-08 09:43

“Olje- og gassnasjonen Norge har frem til i dag insistert på «business as usual», uten å ta hensyn til det som i finansverdenen nå blir kalt «ansvarsrisiko».”

Oljeselskapet Chevrons søksmål mot Statoil er et varsel om en flodbølge av søksmål som vil komme. Olje- og energinasjonen Norge har valgt å leve farlig.

2018-02-06 12:22

Hei aksjemarkedet, var det noe jeg sa? Snakk til meg da. Det er fordi jeg begynte å jobbe mindre, er det ikke? Herregud, det var jo ikke sånn ment.

2018-02-06 09:46

Fordelen med å samle hele verden i noen få gigantiske sosiale nettverk: Jeg kan, i teorien, bli retweetet av statsledere. Ulempen: Oisann, jeg utløste tredje verdenskrig.

2018-02-05 15:59

https://m.nettavisen.no/nyheter/slik-ble-mdgs-prestisjeprosjekt-bilfritt-byliv-motarbeidet-av-oslo-kommune/3423406704.html

Rapport viser at Oslos bilfrie sentrum ble torpedert innenifra.

2018-02-05 14:01

Lykke til!

Natur og Ungdom anker klimasøksmålet 05.02.2018 av Thor Due Natur og Ungdom og Greenpeace anker dommen i klimasøksmålet til Høyesterett.   [Pressemelding fra Natur og Ungdom og Greenpeace] Anker klimadommen til Høyesterett Natur og Ungdom og Greenpeace anker dommen i klimasøksmålet til Høy...

2018-02-05 07:43

Som straff for at jeg blandet meg inn i Jordan Peterson-debatten fikk jeg boka hans som anmelderoppdrag. Nå er jeg 100% oppdatert på det nyeste innen hummerinspirerte serotoninhacks. Jeg besitter den komplette listen over hvilke disneyfilmer som formidler evige jungianske sannheter (Tornerose, Pinocchio) og hvilke som er propaganda (Frozen). Jeg har herdet meg selv. Jeg har sett Tomheten i hvitøyet, og kvittet meg med mine sutrete venner. Jeg er klar til å begynne min heroiske kamp mot David Attenboroughs hatbudskap.

2018-02-01 09:04

Var nysgjerrig på hva felleski er, siden det setter salgsrekorder (og jeg ikke kan noe om ski). Er visst smørefrie ski som passer til varmere vintre. En bittersøt detalj for framtidens historikere når fortellingen om de siste generasjonene med naturlig skiføre i lavlandet skal skrives.