Problemet med atomkraft er ikke at det nødvendigvis dreper, men at det er ulønnsomt. Noen må ta regninga når det går galt, som det jo gjør i blant. Fukushima-ulykken drepte ingen, men forårsaket enorme kostnader. Den rettferdige måten å løse dette på er å kreve at kraftverket forsikrer seg, slik at de kan betale for sin egen opprydning. Men det ville være så dyrt at det ikke ville være mulig å drive dem. Grunnen til at vi har kjernekraft i dag er at myndighetene i mange land ønsket kjernekraft, og derfor satte et tak for hva de kan holdes økonomisk ansvarlig for. Med andre ord subsidieres kraftverkene av staten, som tar på seg risikoen. Det går sikkert an å argumentere for at dette er nødvendig, men billig er det ikke. Å snakke om hvor få som dør i ulykkene er et sidespor.
Er den eneste mulige løsningen, skriver Erik Tunstad i denne kommentaren.
En grei grunn til å unngå å kjøpe fra IKEA. Bangladesh-avtalen er ikke perfekt men den har gjort livet litt bedre for mange. At de skal kunne oppnå det samme på egen hånd med skjulte leverandørlister er en løgn.
Etter at over tusen mennesker ble klemt til døde i en tekstilfabrikk i Bangladesh 2013, har flere enn 200 store, internasjonale selskaper gått sammen om en felles sikkerhetsavtale. Men den store tekstilimportøren Ikea vil ikke være med.
Jeg trenger å leie ut huset mitt i en periode på 6-10 måneder, akkurat hvor lenge kan vi snakkes nærmere om ut fra hva som passer deg. Det er en to-roms på 76 kvadratmeter som ligger i Margit Hansens gate 5, i samme kvartalet som Olympen på Grønland. Jeg har bodd her siden 2009, og synes det ...
Tilfeldig reiseoppdagelse: Frankrike er et fint land å få tannproblemer i. Bruk doctolib og let etter engelsktalende tannlege.
Sitter på toget fra Nederland til Frankrike hvor det er vår og.. aha, massiv togstreik.
Jeg skrev en aprilsnarr i år, men postet den på et annet sosialt nettverk som er så nytt og kult at du ikke har hørt om det ennå. Trist for deg!
Vi har bodd i sentrum av Utrecht den siste måneden, like i nærheten av Nikolaaskerk, med flere andre kirker i hørbar avstand. Nikolaaskerk har elektronisk styrte klokker som spiller korte melodier gjennom hele dagen, som regel før hel eller halv, og i blant kvart over. Det er sikkert en tanke bak mønsteret, men jeg vet ikke hva. De veksler mellom ulike melodier, og for et par uker siden byttet de dem ut med et nytt sett med melodier. To søndager har de holdt en times lang konsert kl 14. Klokkene er en konstant del av lydbildet.
På langfredag ble det stille. Først forsvant musikken, og på lørdag sluttet de å slå klokka også. Helt stille. Tok meg en stund før jeg la merke til det. Åja! Jesus er død. I dag har det ljomet fra alle kanter. De holder på en stund, så tar de pause, og så starter de opp igjen. Et slags lydfyrverkeri. Vi trodde i blant vi hørte korsang gjennom klokkene, men det må ha vært en illusjon. En fin markering, som oppnår mye med ett enkelt grep.
God påske til mine kristne venner.
(TL;DR: 7:30 i morges: “What’s that bloody sound?” “It’s the risen Christ. It’s the whole point of your religion.")