Facebook-arkiv Februar 2019

<- Tilbake

2019-02-28 16:35

Er du en erfaren programmerer og har lyst til å jobbe i et helt ansatteid konsulentselskap? Ta kontakt. Vi har den beste modellen i bransjen og en plan for å spre den uten å ende opp med HR. Blir bra.

2019-02-28 08:23

Verden er syk når det er liv laga å fly is fra en bre i Nord-Norge med helikopter, dele den opp i biter som så skal fraktes videre til alle verdens hjørner…

2019-02-27 11:17

Les denne. Dette er hvordan en bedrift kan forholde seg seriøst til sitt eget bidrag til klimakrisen: Prøvende, klønete, selvreflekterende og ærlig.

Vi er nået til tredje kapitel i serien om at gøre Zetland CO2-neutralt. Egentlig skulle artiklen handle om noget andet – men så begyndte vi at diskutere et nyt samarbejde med et flyselskab. Gav det mening i forhold til Zetlands værdier? Ja og nej. Vi vendte og drejede spørgsmålet – og traf...

2019-02-25 19:06

Plukket opp en tilfeldig Jon Michelet-krim fra 1980, Hvit som snø, i en bruktbutikk, og gleder meg over alle de beske osloskildringene.

2019-02-24 15:45

Dette gjelder like mye for den generasjonen av politikere og andre som har makt og innflytelse i Norge i dag. Det er ikke “unge idealister” de er i konflikt med men naturlovene.

In an exchange that went viral, the senator from California demonstrated why climate change exemplifies an issue on which older people should listen to the young.

2019-02-24 10:04

Helikopterhentet isbrevann er jo den perfekte drikken til det alkoholfrie måltidet før den årlige menneskejakten på milliardærens private øy.

Selskapet Svaice er ett steg nærmere realisering av sitt prosjekt om å selge eksklusive, blå isbiter fra Svartisen til restaurantbransjen over hele verden. – Som å gi isbreen aktiv dødshjelp, mener Venstre.

2019-02-24 09:40

Om Trond Giske vil opp fra knestående, må han bruke mindre tid på de tingene han muligens kan ha rett i.

2019-02-23 13:53

Svaret på fraflyttingen fra bygde-Norge er ikke ny industri, som næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ser ut til å hevde. Svaret er lavere økonomisk…

2019-02-22 14:00

På mandag 25/2 kl 18 skal jeg snakke om ytringsfrihet hos HEF Follo på Langhus. Det er årsmøte etterpå, men foredraget er åpent for alle.

2019-02-22 13:39

Alle bøkene mine kan kjøpes signert fra meg:

  • Jakten på den grønne lykken: 369,-
  • Å sette verden i brann: 149,-
  • Ytringsfrihet (håndannotert spesialutgave): 1000,-

Sendes eller leveres i Oslo, gjerne over en kaffe. Bruk sjansen til å skjelle meg ut for ideologisk avvik.

2019-02-22 06:03

Vi som vet hvor alvorlig situasjonen er og ønsker å påvirke andre, vil svekke overbevisningskraften i vårt budskap hvis vi ikke forsøker å leve som vi…

2019-02-21 10:35

Woop!! Vi leter etter flere 🏆✂️🏋🏻‍♀️reparatører (fokus på event). Er DU faglært, med mange reparasjoner på nakken, så ta kontakt med oss på hei@repairable.no. Kanskje du kjenner noen som er glad i en skikkelig utfordring, enten med egen systue eller åpen for nye muligheter? Vil jobbe litt eller mye? Vi vil høre fra dere! Oslo-Bergen-Stavanger-Trondheim

2019-02-21 09:39

Oppklarende om debatten om norsk kjøttproduksjon.

Overraskende nok er det klart største klimakutt-tiltaket i landbruket også vurdert til å være det billigste.

2019-02-20 13:04

Ref mektige menn som settes på benken en stund etter seksuelle overgrep, og så kommer tilbake: Jeg skrev i Å sette verden i brann om hvorfor synd er et nyttig begrep også for ikke-kristne, for å snakke om alt det som er galt men ikke nødvendigvis ulovlig. Oppsummert:

Uten syndsbegrepet blir ting veldig svart-hvitt: “Han har gjort noe galt! Derfor er han et monster.” Eller: “Nei, men han er jo ikke et monster! Derfor er det på tide at vi legger bak oss det han gjorde.” Med syndsbegrepet kan vi si: Det finnes ingen monstre. Vi gjør alle dårlige ting i blant, som bygger opp skyld. Skylden må tilgis eller bøtes for. Det meste kan tilgis, men bare hvis man angrer, og ikke av hvem som helst.

Ordet “synd” er ikke det viktige, men den nyanserte dynamikken: Alle gjør gale ting og de må håndteres. Det handler ikke om du “er” et monster eller en fin fyr. Du kan ikke bare vente ett år, eller femten, og velge å legge det bak deg.

2019-02-19 20:37

Fullt rom av betalende gjester på Klima og karaoke. Dette må jo være en vinnerformel.

Vel møtt til en kveld med miniforedrag om klimaløsningene media ikke snakker om + karaoke!

2019-02-17 08:25

Imponert over American Gods på Prime Video. Nyskapende, modige valg, og rett og slett veldig bra.

2019-02-16 20:53

Da har jeg vært og hentet disse flotte, solide barnestolene, designet og laget av svigerfaren til Stian Kilde Aarebrot. Anbefales! https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=137395420

2019-02-16 12:53

Fin oppsummering om problemet med luftforurensning fra biler og hvorfor det likevel er sunnere å sykle i trafikken.

Cities can be toxic - 4.2 million people die each year as a result of having to breathe the polluted air from industry, construction, and transport. 92% of t...

2019-02-16 09:15

Millioner av tonn med kvikksølv, bly, sink, kadmium, nikkel, sink, krom skal dumpes i en frisk fjord med masse fisk, sjøpattedyr og sjøfugl. Fordi vi trenger pengene mer enn naturen.

2019-02-15 21:25

Dagens “Hvem er du i Parterapi.”

“Det der var vel ikke så miljøvennlig.” “Å? Ja ja. Tar den. Vi får slutte å ha industri da.” “Nei det var jo ikke det jeg..” “Vent litt. Skal bare sende en melding til Finansdepartementet: Beklager, det blir ingen skatteinntekter i år fordi vi legger ned hele næringslivet.”

Hva skal vi leve av? Når jeg ser angrepene på næring etter næring, er det på tide å spørre&colon; Hva skal vi faktisk leve av i dette landet? - ikke industri, det er så skittent og gammeldags - ikke skog og trevirke, den må fredes - ikke olje og gass, sier de, på grunn av klimaet, selv om norsk gass er en del av løsningen for Europa, la dem heller kjøpe gass fra Russland - ikke fornybar kraft, for vindmøller er stygge og ødelegger naturen - ikke vannkraft, elven blir skadet - ikke gruvedrift, selv om verden skriker etter kobber til el-biler og kablene som skal elektrifisere - ikke havbruk, selv om det er vår mest klimavennlige kjøttproduksjon, for det føles ikke rett og de tjener for mye penger, og de er ikke på land - ikke bygge veier for å frakte varene på, da kunne det jo hende de kom frem til markedet - ikke trålere, for de fanger så mange fisk om gangen - ikke reiseliv, for turister tar så mye plass - ikke landbruk, det er umoralsk å drepe dyr Hva skal vi leve av? Offentlig forbruk? Subsidier? Drømmer? Digitale landskap? Lobbyisme? Reality-TV? Hva skal vi leve av? Noen må faktisk bygge dette landet! (Har lånt store deler av dette fra Tom-Christer Nilsen. Med tillatelse)

2019-02-15 16:23

Jeg er med på Klima & Karaoke på Kulturhuset tirsdag kl 18. Da altså med et kjapt innlegg om grønn lykke, ikke karaoke. Det er en kollega av meg som fant ut at han ville feire bursdagen sin med en liten klimakonferanse, + karaoke. Fordi hvorfor ikke?

Vel møtt til en kveld med miniforedrag om klimaløsningene media ikke snakker om + karaoke!

2019-02-15 13:56

Jeg skriver hos Pan om hva ulike måter å reise på gjør med reisen, i et utdrag fra Jakten på den grønne lykken.

Å bli stekt på spidd av en demon i et flammehav er i det minste en uforglemmelig og akutt hendelse. Bilhelvetet sniker seg inn på deg i form av en rutine som

2019-02-15 08:46

Brutte familier gir mange reiser, og eneforsørgere kan lett havne i ufrivillig heltidsarbeid. Bedre kollektivtrafikk og kortere arbeidstid er god politikk for

2019-02-14 11:49

Oslo Street Food på Torggata bad blir en suksess tror jeg. Umulig å finne sitteplass på søndag. Lettere i dag men fortsatt populært. Mat som gir deg lyst til å komme tilbake og velge mellom å spise det om igjen eller prøve noe nytt.

2019-02-13 17:00

Jeg ble med i styret til Repairable nylig, for å gi litt IT-veiledning til et spennende nytt selskap som prøver å gjøre verden litt bedre. Hvis du bor i Oslo, finn fram noe slitt i garderoben og send det inn. Går an å levere hos blant annet Helly Hansen og HM på Karl Johan. Hent det fikset en uke senere.

Januar i år leverte Oslo inn 300 reparasjoner til oss, 900 i hele 2018!💪🏻🙏🏻💚✂️ #repairable #repairebel #reparereklær #repareresko #engangtil #tavarepådetduhar #enklereåtavarepå #slowfashion #gjenbruk #sustainablefashion #sustainablestyle #bærekraftigmote

2019-02-13 12:04

Jeg er delvis uenig, men dette er et bra startskudd for en viktig debatt som vil rase også i Norge i årene som kommer.

Det er bra om folk känner skuld när de flyger. Då är de ett steg närmare att avstå. Då har vi börjat bryta upp flygnormen.

2019-02-12 16:55

“Spillebrettet er rigget og motkreftene er ubegripelig sterke. Likevel vinner vi litt og litt, og det er helt utrolig bra.”

Kjære miljøvernere, stans selvpiskingen&colon; Miljøbevegelsen er faktisk en av vår tids mest vellykkede bevegelser, og snart allemannseie.

2019-02-11 14:23

Rart å tenke på at sønnen vår vil bli telt med som en del av innvandrerbefolkningen i Groruddalen for 2019. Og enda rarere: Jeg er ikke sikker på om han teller som helt etnisk norsk heller. Ikke når jeg ser hvordan de som er opptatt av dette bruker begrepet.

Begreper som etnisk norsk og norsk kultur gir intuitivt mening bare så lenge man ikke prøver å definere det presist. Med en gang man gjør det om til noe håndfast og målbart, blir det meningsløst.

Det eneste av disse ordene som er både målbart og meningsfullt er “innvandrer”. Men hva driver vi med når vi teller barna også? Jeg tror de eneste som får noe verdifullt ut av dette er de som vil bruke dette som eufemistiske proksyer for det de egentlig er redde for: Islam, fremmede kulturer, og, for enkelte, følelsen av at Norge bare er norsk så lenge det er hvitt.

Vi andre bør nøye oss med “innvandrere” og “innfødte” når vi trenger presise ord, og la etnisitet og kultur være det de egentlig er: Brukbare men uklare begreper som prøver å fange noe komplekst og mangfoldig som er i kontinuerlig endring.

2019-02-10 19:36

Hyggelig å ha blitt kristen-Norges autoritet på synd. Jeg bruker sjelden selve ordet, men ideen ligger bak mye av det jeg skriver.

Les mer i Å sette verden i brann. https://www.humanistforlag.no/cppage.5899480-325902.html Har også et foredrag liggende hvis noen vil ha besøk!

#metoo viste oss oss at selv om ordet «synd» er kassert, mener folk flest fremdeles at det finnes rett og galt, også i en til tider bohemsk kultur- og mediebransje. Men neimen om det er lett, når begrepsapparatet for lengst er kassert.

2019-02-10 11:00

Den perfekte kronikksjangeren: Hinte, hinte om men aldri avsløre alle de tingene man gjerne skulle sagt, hvis vi ikke var så politisk korrekte her til lands.

Her er tre strategier mot myk autoritærisme.

2019-02-09 12:59

Gøy å krangle med 2013-meg i den annoterte versjonen av Ytringsfrihet. Mye tull, men konsist og ærlig.

2019-02-08 12:18

PostNord: “Hei, du kan nå hente pakken din på Coop Marked Bykle.”

Hm. Bykle. Hvor i Oslo er det, mon tro? Aha! 300 km unna.

2019-02-08 12:18

Mye gøy som skjer i Vivende for tiden. Vi har endt opp som et 100% ansatteid IT-selskap, ganske nært å være et samvirke, og vil snart prøve å utvide modellen i form av et nytt selskap. Det blir en slags ansatteierskapmodell på to nivåer, som jeg tror er unikt i Norge. Det nye selskapet vil trenge utviklere, så gi lyd hvis du er eller kjenner noen, eller har spørsmål.

Vivende fortsetter veksten! 🌱 Tre nye dyktige konsulenter på plass i løpet av første kvartal. Bli kjent med Jarle, Jarle og Christian her &colon;)

2019-02-08 12:00

“Ett sted må grensen settes for hva som er etisk forsvarlig forskning. Denne selvpålagte grensen setter jeg nå: Forskning motivert og finansiert med mål om å finne flere petroleumsressurser, trapper jeg nå ned.”

- Jeg sier nei til mer forskning med mål om å finne nye petroleumsressurser, sier leteforsker William Helland-Hansen.

2019-02-07 17:28

Hvis du har en trygg posisjon med kort vei til makt og medier, enten det er ekte makt eller du bare er en sånn avisgjenganger som meg, blir du før eller siden, på en eller annen måte, en litt latterlig person.

Ingenting å gjøre med det. Men man kan i det minste la være å bruke den makta man har til å hindre andre i å påpeke det, og dermed gjøre seg enda latterligere.

2019-02-06 18:58

Ble en fin debatt etter foredraget om etisk forbruk og grønn lykke, med gode kritiske spørsmål. Er det for individualistisk å snakke om hva du og jeg kan gjøre annerledes når det er umulig å få til noe ordentlig uten politikk?

Mitt svar er at endringer i livet ditt gir en forsmak på hva som er mulig, og viser retningen løsningen ligger i. Bryter opp fatalismen som sier at det ikke finnes noe alternativ.

2019-02-06 13:29

Kom til Litteraturhuset kl 18 i kveld. Første gang jeg holder foredraget om forbruk og grønn lykke i Oslo.

Velkommen til årets første temamøte, et foredrag med forfatter Bjørn Stærk. Forbrukersamfunnet skulle gjøre oss lykkeligere og verden bedre, men dette virker mer og mer som en bløff. Forbruket vårt skader mennesker og natur, og gir oss ikke lykken vi ble lovet. Foredraget er basert på ideer fra boken Jakten på den grønne lykken, og handler om den mørke siden av forbrukersamfunnet. Foredraget er gratis og åpent for alle. Onsdag 6. februar kl. 18-20 Litteraturhuset i Wergelandsveien 29, Oslo

2019-02-06 10:41

Jeg har vært fan av Adam Ruins Everything siden starten, men i tredje sesong har de blitt enda mer ambisiøse, og tar tak i relativt polariserende temaer. Denne gjør en god jobb med å forklare hvorfor urørt natur ikke finnes og hva det innebærer for naturvern.

Adam Ruins Everything S03E04 | Adam Ruins Nature - January 29, 2019

2019-02-06 09:42

Viktig debatt. Jeg har en sak om samme tema i Aftenposten snart.

EVIG VEKST FINNES IKKE I NATUREN - Vi forstår alle at hvis noe vokser evig, så er det usunt, gjerne en trussel. Slik er naturen en fantastisk metafor for vekst, sier økonomen Kate Raworth, forfatter av boka Doughnut Economics i intervju med Ebba Boye.

2019-02-05 12:26

Jeg er ikke glad i sinte mobber men det blir for prippent å si at alle skal være høflige og snille mot alle og aldri si noe stygt eller slemt eller usaklig i offentligheten. Det kommer an på kontekst: Kaster man dritt oppover eller nedover? Er det én som gjør det én gang eller mange som gjør det ofte? Og har man en god eller dårlig grunn?

Høflighet er også ofte forbeholdt de mektige. Noe du tar deg råd til fordi du vet at ingen kan ta fra deg det du har.

2019-02-03 19:02

Onsdag kl 18 skal jeg snakke på Litteraturhuset i Oslo om etisk forbruk, grønn lykke og å eie ting det er mulig å være glad i.

Velkommen til årets første temamøte, et foredrag med forfatter Bjørn Stærk. Forbrukersamfunnet skulle gjøre oss lykkeligere og verden bedre, men dette virker mer og mer som en bløff. Forbruket vårt skader mennesker og natur, og gir oss ikke lykken vi ble lovet. Foredraget er basert på ideer fra boken Jakten på den grønne lykken, og handler om den mørke siden av forbrukersamfunnet. Foredraget er gratis og åpent for alle. Onsdag 6. februar kl. 18-20 Litteraturhuset i Wergelandsveien 29, Oslo

2019-02-03 17:58

2019-02-03 07:20

Det som gjør denne debatten ekstra morsom er hvor mye av den britiske imperienostalgien vi har importert til Norge. Jeg kan forstå at briter blir provosert av en debatt om Churchills rasisme, men jeg tror dette er ganske provoserende også her. Det er vel litt den samme mytologiseringen som gjør at diktatorer sammenlignes med Hitler. Andre verdenskrig brukes som en mytologisk hendelse, en urokkelig kilde til lærdommer om godt og ondt. Vi kan ikke dømme Churchill, det er Churchill som dømmer oss.

Jeg var forresten innom britenes forhold til sitt eget onde imperie i denne: https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/G1EwXq/Rasismen-Kjonnsrollene-Heltene-som-ikke-alltid-var-helter-Vi-ma-reevaluere-historien-var--Bjorn-Stark

TV-verten Piers Morgan klarte ikke å besinne seg da en ung politiker utfordret heltedyrkelsen av den tidligere britiske statsministeren. – Du er en dum, rødhåret lort, tordnet han.

2019-02-02 08:34

Intelligenstest for innvandringskritikere: Hvor nært må du komme å omformulere hvit nasjonalisme før du oppdager at det er det du driver med?

Moralsk test: Hva gjør du når du oppdager det?

2019-02-01 08:35

Kom til Litteraturhuset onsdag kl 18. Jeg skal snakke om forbruk og det å være glad i tingene sine.

Velkommen til årets første temamøte, et foredrag med forfatter Bjørn Stærk. Forbrukersamfunnet skulle gjøre oss lykkeligere og verden bedre, men dette virker mer og mer som en bløff. Forbruket vårt skader mennesker og natur, og gir oss ikke lykken vi ble lovet. Foredraget er basert på ideer fra boken Jakten på den grønne lykken, og handler om den mørke siden av forbrukersamfunnet. Foredraget er gratis og åpent for alle. Onsdag 6. februar kl. 18-20 Litteraturhuset i Wergelandsveien 29, Oslo