Facebook-arkiv Juli 2019

<- Tilbake

2019-07-31 06:52

Jeg synes det er utrolig kjipt av miljøfanatikerne å nekte vanlige folk å kose seg på sommerskisentrene.

Se det for deg: Dere, en vanlig norsk familie, har spart og gledet dere til sommerskiferien i Jotunheimen. Og så står miljøfanatikeren der ved inngangen og sier: Fy skam! Gå hjem!

GALDHØPIGGEN (NRK)&colon; Selv ikke ved foten av Nordens høyeste fjell, er det snø nok til å holde et sommerskisenter åpent.

2019-07-30 05:16

[starter på Becoming Superman, selvbiografien til Joe Straczynski, og forventer et vanlig liv godt fortalt]

Kap 1: Pappa deltok i Holocaust på hobbybasis da han som tenåring besøkte Polen Kap 2: Mamma prøvde å drepe meg.. Kap 3: ..en gang til Kap 4-7:..ekstrem fattigdom..sadistnonner..osv

Angrer litt på at jeg ga meg ut på dette, men denne boka er umulig å legge vekk, spesielt hvis du har noe forhold til ting JMS har laget.

2019-07-29 07:57

“Og det vi alle bør lære oss er: at vi ikke lenger kan gi oss tilfreds med å lytte til nyhetene. Nei, vi må begynne å selv bli en del av nyhetene. Vi må være de som arbeider for løsningene, de som aktivt sikrer menneskehetens fremtid. Vi kan og må alle sammen konkret hjelpe til.”

2019-07-27 15:53

Tror forskjellen på om man feirer hetebølgen eller synes den er skummel er om man ser det som en sjelden hendelse eller en forsmak på noe mer.

2019-07-27 09:36

Mediene og hetebølgen.

1989 Warner Bros. Pictures DC Comics

2019-07-26 06:14

Bjørn Stærk gav i 2016 ut boken «Å sette verden i brann – en ateist skriver om Jesus». I boken forteller han om Jesus som en radikal som ønsket revolusjon og lurer på hvem Jesus hadde vært hvis han hadde levd i dag? Hvor godt kjenner vi egentlig fortellingene om Jesus, og kan også ateister og andre ikke-troende lære noe av de verdiene som er bærende for kristne mennesker gjennom tusener av år? Biskop Stein Reinertsen stiller spørsmålstegn ved hvilke autoritet en ateist har for å snakke om Jesus. Er det bare et forsøk på å provosere, eller kan kristne også lære litt av et «annerledes-perspektiv» på sin egen historiefortelling.

2019-07-25 07:55

“En del media illustrerar sommarvärme med ”Äntligen sommar”, smältande glassar, barn som hoppar från bryggor i vattnet och solar med solglasögon. Jag tycker att det vore fint om man var mer neutral och saklig. Man kunde också ta med lite av den andra sidan, uttorkning, badsårsfeber, algblomning, skogsbränder, sinande brunnar, ökad energiförbrukning osv.”

Juli månad är på väg att bli den varmaste månad som någonsin uppmätts på jorden. Detta efter att juni satte rekord som den varmaste junimånaden som någonsin uppmätts. Och på det en pågående värmebö…

2019-07-22 17:42

En bok som er verdt å lese om arven etter 22 juli er Pål Norheims essaysamling Gutterommet og verden.

Pål Norheim så at Anders Behring Breivik innvarslet et nett fullt av personlig tilpassede kaninhull.

2019-07-21 07:58

John Michael Greers bok The Long Descent er “brukerveiledningen for industrialderens slutt” som utforsker mulighetene som åpner seg når vi innser…

2019-07-20 19:49

Artigtrist å være den eneste som har sagt noe kritisk om Bjørn Lomborg hos Minerva.

Ellers, til konservative og liberale som ønsker å ta klima og miljø på alvor: Deler av Jakten på den grønne lykken er vinklet som en direkte utfordring til dere. Så det er jo ett sted å starte.

Klimafornektelsens politiske slagside

2019-07-13 05:49

Birgitte Huitfeldt vs Ytringsfrihet annotert.

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/zGVdxv/Sensurspokelset-viser-seg-for-apen-scene-Jordan-B-Peterson-vil-bli-fjernet-fra-mange-fora-fremover--Birgitte-C-Huitfeldt

2019-07-12 10:02

“Men regjeringa får ikkje ned utsleppa. Dei går rundt grauten. Vi fell faktisk heilt gjennom om vi ser vi på land vi elles likar å samanlikna oss med.

Vaksne folk ser det, Solberg. Vi veit alle at vi ikkje berre kan ta ansvar personleg og privat – men vi har heller ikkje grunn til å stola på at det overordna, politiske ansvaret er tatt.”

KOMMENTAR&colon; Vi bur i eit land der barn kan få kommunen sin til å hjelpa bier. Mens statsministeren snakkar bort vaksnes flyskam.

2019-07-12 06:25

Med 2C oppvarming: “By 2050, the climate of Oslo will be most similar to that of current-day Bratislava. The maximum temperature of the warmest month is likely to increase by 5.6°C, resulting in a mean annual temperature change of 2.2°C.”

Millions marching the streets, daily articles in every newspaper and heartfelt pleas&colon; never before has the topic of climate change been so omnipresent. The problem&colon; We only have 11 years until passing the point of no return. If carbon emissions remain unabated, the Earth will be 1.5° C warmer by 21...

2019-07-10 17:12

Pan har en sommerserie om hvordan folk ble grønne. Her er mitt svar: Det startet med en klimaskeptisk dokumentarfilm.

En klimaskeptisk dokumentarfilm utløste Bjørn Stærks brudd med den markedsliberale høyresida. I dag er det den store uløste økokrisa som hindrer ham å…

2019-07-09 06:18

Jeg skriver om flyskam, den vonde, voksne følelsen av at du sitter og bæsjer i byens drikkevann.

Det er en rar misforståelse at fordi skam er en mørk og i blant ødeleggende følelse så bør man slutte å snakk om flyskam. Som om vi bare kan velge bort de mørke følelsene som oppstår når livene våre er en del av et stort og uløst problem.

Selv om løsningen er 100% politisk eller du ikke har noe valg, er det absurd å forvente å slippe unna mørke følelser når du bidrar til klimakrisen. Å gjøre noe personlig gir i det minste et lysglimt i mørket.

Ikke tenk på flyskam!

2019-07-08 14:20

Steinar i Vivende, IT-selskapet jeg jobber i, forteller om hvordan vi tenker rundt det å behandle ansatte rettferdig. Det har vært et par år med prøving og feiling som har endt opp i noe veldig bra på grensen til et samvirke. (Og her nevner han ikke det mest spennende vi tenker på nå, som er veien videre.)

Vi ønsker fortsatt å ansette gode utviklere, så ta kontakt!

La meg fortelle hvorfor vi i Vivende har brukt de siste fire årene på å utfordre IT-bransjens tradisjonelle modell – herunder deres og vår definisjon av begrepet «rettferdighet».   Da jeg i 2000 hadde avlagt siste eksamen og endelig kunne kalle meg sivilingeniør, sto jeg overfor mange valg...

2019-07-07 09:24

Les heller Ytringsfrihet annotert. 😎

Eller som denne skribenten ville sagt det: “Inn fra sidelinjen slentrer en middelaldrende mann med grånende skjegg, den ualminnelig sterkt karismatiske forfatteren av Ytringsfrihet annotert - en kranglete bok om krangling (2019), som i sin bok fra 2019, Ytringsfrihet annotert, så til de grader har grepet ordet i sin tid. Han vil de floskelpregete ytringsfrihetsdebattene til livs, og han har bitt seg fast i det digitale benet.”

2019-07-04 08:21

Utrop anmelder Ytringsfrihet annotert: “Dette er en måte å oppdatere en bok på som jeg tror er unik i Norge, sier forfatteren selv. Det tror vi også. En spennende måte er det også. Her får vi servert det ene synspunktet etter det andre og når vi tror vi har bestemt oss for et standpunkt, dukker det opp nye argumenter i margen som nyanserer eller endrer oppfatningen. Får oss til å tenke oss om en tredje gang.

Holder du ofte med sistnevnte taler? Det er vanskelig i denne boka!”

Utrop er Norges første og eneste nettportal, avis og TV som har nyheter, underholdning og aktualiteter om det flerkulturelle Norge. Utrop ble etablert som nettportal i 25. oktober 2001, og 15. juni 2004 ble første utgave av papiravisen gitt ut. Utrop gis ut annenhver uke.

2019-07-03 15:21

“Det er ganske mange samfunnsdebattanter jeg gjerne skulle sett tok lærdom av denne boka. De trenger ikke lande på at de er enige i konklusjonene, men det er mye å hente bare på å forstå forskjellene mellom de ytringsideologiene man måtte sitte inne med og de premissene som virkelig styrer offentlig debatt.”

5/5&colon; Jeg har fulgt med på Bjørn Stærk i noen år, antagelig siden han ble spaltist i Aftenposten, og funnet tekstene hans å være veloverveide og godt formulert. Jeg fikk også tidlig inntrykk av at han hadde genuint respekt for at andre kan ha andre meninger og oppfatninger, noe som ofte kan v....

2019-07-02 07:21

FLY, SKAM OG SAMVITTIGHET Folk kan ha gode grunner til å måtte velge fly - men jeg synes godt vi kan føle på litt kollektiv flyskam. 5,1 millioner nordmenn flyr like mye som 50 millioner EU-borgere, skriver Hulda Holtvedt i Grønn Ungdom.

2019-07-01 13:43

Vi er på jakt etter valgkampens beste forslag for klima, natur og miljø. Tips oss på tidsskriftetpan@gmail.com

2019-07-01 11:27

Jeg likte dette intervjuet fordi Aslaug tok bokas kranglete stil på alvor og stilte vanskelige spørsmål. Lite kos og pludring, rett på sak! Lover bra for Fri tankes nye podcast.

Forfatter og samfunnsdebattant Bjørn Stærk er kritisk til sin egen bok om ytringsfrihet fra 2013 og har gitt den ut i alternativ utgave. I Fri tankes første podkast-forsøk forklarer han hvorfor.