Facebook-arkiv Desember 2019

<- Tilbake

2019-12-30 11:06

Mitt nytt(ti)årsforsett er å rive meg mer løs fra teknologi som gjør meg trist og bruke mer av teknologi som gjør meg glad. Det første steget kan alle bli med på og kommer 1/1/2020.

2019-12-07 08:49

Den beste podcasten innen kunnskapsformidling nå er Factually! With Adam Conover. Her om hvordan AI i Silicon Valley delvis er en myte.

Technology expert and UCLA professor of information studies Sarah T. Roberts joins Adam to discuss the oversold fantasy of artificial intelligence, the real humans who labor behind the scenes to moderate your social media feeds, and the psychological effects the work takes on them.   This epis...

2019-12-05 06:39

Har vært på Grønnhetstyranniet og snakket om Equinor og Aftenpostens annonsørinnhold. Gøy, men når skal Aftenposten selv følge opp dette? Så langt har de oppført seg mer som et generisk firma enn en avis: Overlat alt til en glatt og anonym talsperson.

Equinor + Aftenposten = sant, eller? I denne episoden snakker vi om det statlige oljeselskapets sjarmoffensiv mot unge velgere, og samarbeidet deres med store mediehus. Anna og Lage får storfint besø

2019-12-04 09:51

Juletilbud: Kjøp signert bok (Ytringsfrihet annotert / Jakten på den grønne lykken / Å sette verden i brann), få en bok fra bokhylla mi jeg ikke har lyst på lenger med på kjøpet som en slags julegave til deg. (Gi meg et hint om hva du liker.)

2019-12-03 08:23

Tror det blir mer tid i fødiverset på meg fremover. Ikke fordi Nu Dreber Mastodon Twitter Og Facebook men fordi alt dette er gøy og gjør meg glad. Høy kaninhullfaktor!

Som dette her, en RSS til ActivityPub-tjeneste: https://bots.tinysubversions.com/u/bjornstark/ Fungerer ikke veldig bra ennå, er mest en prototype, men gøy. Får meg til å innse hvor hemmet utviklingen av sosiale medier har vært en stund. Selv noe så gammelt som RSS-støtte virker radikalt og nytt fra et Twitter/Fb-perspektiv.

Forøvrig, innen dette tar av er det ikke sikkert det handler om Mastodon lenger. Pleroma prøver å være mer lettvekt, og andre kan lage andre fine tjenester. Fordi alt snakker med alt (hurra!)

2019-12-01 11:13

Er inne og ser på den desentraliserte mikrobloggtjenesten Mastodon igjen. (@bjoernstaerk@snabelen.no). Noe av det mest spennende med fødiverset for meg er potensialet for føderering på tvers av tjenester. Foreløpig virker det litt halvveis. Jeg klarer å følge WriteFreely fra Mastodon, men ikke Pixelfed. Men potensialet er enormt. Dette er den virkelige styrken til desentraliserte sosiale medier, tror jeg, og vil kunne skape en uslåelig nettverkseffekt på sikt.

Eller ta noe så enkelt som at du kan ta en RSS-feed og konvertere den til ActivityPub, protokollen fødiverset bruker på tvers av tjenenestene, og dermed kan jeg i teorien sitte på Mastodon og følge en RSS-feed. Foreløpig finnes det bare en prototype som gjør dette, men konsekvensene er utrolig spennende.