Har du ti klikk til en kopp kaffe?

Alle som skriver på nett er klikkhorer. Her er noen av dagens overskrifter fra norske nettaviser:

- Russiske soldater skjøt mot to presidenter (Hvilke presidenter? Klikk for å finne ut!)

28 minutter som forandret metallverdenen. I kveld spilles de i Spektrum. (Hvem? Hva? Vær så snill å klikk meg!)

PASSOPP! Denne saken bør du lese hvis du har barn (Jawohl!)

Alle linkene har blitt endret for å forhindre inntjening.

En god overskrift oppsummerer saken slik at du kan vurdere om du har lyst til å lese videre. Nettavisoverskrifter kommer pakket inn i neonfarger, vedlagt et tårevått brev fra journalisten som ber deg om å klikke slik at de får bonus i år og slipper å feire jula på fattighuset, (ja det finnes fattighus i Norge og journalisten må dra dit med hele sin familie hvis du ikke klikker her nå med en eneste gang, klikk da for faen, neimen så klikk da, klikk, kom igjen! klikk klikk klikk!)

Klikkfangstkunsten er fremdeles ung i Norge. Resten av webben viser vei. Cracked.com har foredlet den klikkvennlige listesjangeren. På reddit.com plukker leserne selv ut de linkene som gir dem størst klikketrang. Jeg ønsker å fremskynde denne forklikkelsesprosessen, slik at nettavisene dør og folk heller leser bloggen min. Eventuelle nettavisskribenter blant leserne står derfor fritt til å låne følgende overskrifter:

9 ting Støre sa på pressekonferansen i dag som vil SJOKKERE DEG

De 5 mest sexy statsministrene i norsk historie

Klikk her hvis du synes FrP ikke bør vinne valget i 2009

WTF! [NSFW]

One thought on “Har du ti klikk til en kopp kaffe?

  1. frr

    Vi må ta vare på våre journalister. Det om fattighuset er jo ille i denne førjulstid. Det jeg antar er at noen går pålimpinnen hver gang,men om man vil holde på sine lesere, er vel metoden ikke akkurat den beste.

Comments are closed.