Stopp Datalagringsdirektivet

Jeg var på stiftelsesmøtet for Stopp Datalagringsdirektivet i dag. Alle partiene unntatt Arbeiderpartiet deltok. Det er morsomt å se hvor bredt denne saken favner. FrP og Rødt brukte samme talerstol til å si nesten de samme tingene. Det tror jeg ikke jeg får oppleve igjen på en stund.

På en skjerm bak talerne kunne du se antallet personer som støtter kampanjen. Tallet steg jevnt og trutt gjennom hele møtet. Jeg synes du skal skrive deg på listen her, så stiger det enda litt mer.

Stopp Datalagringsdirektivet har Lars Henrik Michelsen som leder, Vampus og Virrvarr som nestledere, og andre bloggere som Pleym og Vox Populi som initiativtagere. Ser vi konturene av at nettaktivisme kan være med på å sette politisk dagsorden? Det blir spennende å se hva dette blir til. Selve stiftelsen har iallefall skaffet oppmerksomhet, og det var mye presse tilstede.

Her kan du lese mer om hvorfor jeg er mot datalagringsdirektivet, fra bloggkampanjen i sommer.

4 thoughts on “Stopp Datalagringsdirektivet

 1. Mike

  “Alt kan missbrukes”?!? Er ikke det argumentet en smule konspiratorisk?

  Låner du bort mobilen din? Hva om noen installerer FlexiSpy på den? Vet du at det er et eksempel på en applikasjon som ikke bare avlytter deg, men den logger til kjente adresser på nett — adresser vi kan spore i f.eks. netflow logger.

  Men skal vi være i stand til å si i fra til deg om at du har ondsinnet kode av denne typen installert, trengs logging. Men det ønsker du ikke?

  Personlig mener jeg fokusen i mye større grad burde vært på regulering av bruken av disse loggene.

 2. Bjørn Stærk

  “Men skal vi være i stand til å si i fra til deg om at du har ondsinnet kode av denne typen installert, trengs logging. Men det ønsker du ikke?”

  Hvem er “vi”?

  Jeg tror du har misforstått saken. Ingen er mot logging generelt. Jeg er programmerer, jeg blar i logger hele tiden.

  Det dette handler om er at teleleverandørene er forpliktet til logge hvem du har kontaktet og når du gjorde det, og ta vare på disse loggene mye lenger enn de har tilgang til å gjøre i dag, og altså gjøre disse loggene tilgjengelig for politiet.

 3. Bjørn Stærk

  “hvem du har kontaktet og når du gjorde det”

  .. og ikke minst hvor du befant deg.

 4. Konrad

  Bra jobba!

  Det er jo meget lovende med slikt tverrpolitisk samarbeid, endog i styret.

  Bare i Ap svinges partipisken.

Comments are closed.