Frihetsfestivalen 2010

Det var kanskje ikke så lurt av Hans Jørgen Lysglimt å invitere Nyhetsspeilet-folk til Frihetsfestivalen i Oslo i dag, men du verden som det setter farge på noe så i utgangspunktet kjedelig som en politisk konferanse.  De ble fjernet fra programmet i siste liten, men var tungt tilstede blant publikum, og jeg storkoste meg med å diskutere de virkelig store linjene i verdenshistorien med folk som faktisk tror at Bilderberg-gruppen i samråd med Rothschild-familien bruker chemtrails til å forberede noe stort som skal skje i 2012, eller noe.

Og det er tross alt mer spennende å snakke med slike folk enn å høre liberalister diskutere doktrinenyanser.  Liberalister er interessante å høre på når de legger ut om sin egen filosofi.  Når de begynner å krangle med hverandre er det bare å koble ut.  Og sånne diskusjoner er vanskelig å unngå på en konferanse med utspring i liberalistmiljøet.

Foredragene jeg var på var mer virkelighetsnære enn tilhørerne.  Og jeg fant noen interessante bøker.  Og fikk snakket med noen folk jeg bare kjente online.  Så jeg liker initiativet, og håper det blir mer.

Mine personlige ønsker for neste gang: 1) Konferansen bør favne så bredt som mulig uten at det blir vissvass.  (De Grønne var tilstede med stand, og både EFN og FriBit holdt foredrag – sånt er bra).  2) Profilen bør være sær nok til at den respektable høyresiden nøler litt med å møte opp, men 3) man trenger litt velmenende diktatorisk ordstyring for å hindre publikumsdiskusjoner om pengeteori og statens opprinnelse.

4 thoughts on “Frihetsfestivalen 2010

 1. rabiatius

  Må si jeg stussa litt da jeg så Schizospeilet på programmet, men nå angrer jeg litt på at jeg ikke tok turen. Får vel prøve å kontrollere min avsmak for ovjektivister, og stikke innom neste år, om dette blir en gjentagende affære.

 2. Bjørn Stærk

  Vel, det er jo de som møter opp som setter preg på hendelsen. Jeg tror dette har potensiale, det bare traff ikke helt første gang. Det viktige for meg er iallefall at man ikke sitter igjen kun med liberalister, både på talerstolen og i publikum.

 3. Arnfinn Pettersen

  Hårek trollet en tråd på Facebook med at Illuminati hadde ansvar for at Nyhetsspeilet ble lempet fra programmet. Og agnet ble selvfølgelig slukt rått.

 4. Bjørn Stærk

  Selvsagt. En av de jeg snakket med syntes kanskje det med at Jens Stoltenberg er en biorobot kanskje var litt drøyt, og trakk oppmerksomheten bort fra mer seriøse ting som chemtrails, men det er ikke snakk om noe særlig forsøk her på å komme seg vekk fra de ordentlig stereotype konspirasjonsteoriene. Fikk litt retro-følelse.

  Men det var altså ordentlig gøy å diskutere med dem og forsøke å unngå bruke ordene “konspirasjonsteori” og “antisemittisme”.

Comments are closed.